Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AUGUST STRINDBERG - JÚLIA KISASSZONY / FRÄULEIN JULIE - DEUTSCHE BÜHNE UNGARN
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Deutsche Bühne Ungarn / Magyarországi Német Színház Német nyelvű előadás, magyar felirattal

Az előadás hossza 75 perc Júlia, a gróf fiatal lánya viszonyt kezd a szolgával, Jean-nal. Vadul flörtöl vele, közben provokálja és szidja a férfit, tolakodóan viselkedik vele, míg Jean tétovázva megadja magát. Rafinált játék kezdődik kettejük között a szerelemért és a hatalomért – és az új nap reggelének fényében a szerepek felcserélődnek: Jean a helyzet ura, Julie pedig a megszégyenült. A Julie kisasszony megjelenésének idején provokáló kamaradarabnak számított, témájában a nemek közötti viszonyokra koncentrált, de egyben bemutatást engedett a társadalmi osztályok közötti ellentétekbe is, látva a szenvedélyes harcot a nemes bárókisasszony és az apja szolgája között. Napjainkban ez Strindberg leggyakrabban játszott darabja. A Szerbiából kifejezetten erre a darabra hozzánk érkezett rendező, Nemanje Petronje színházunk számára áthelyezi az 1888-ban írt művet mai, modern világunkba, a mű szövegét, illetve a cselekmény magját azonban meghagyta. Szereposztás
Júlia kisasszony: Paula Donner
Jean, a szolga: Wolfgang Kandler
Christine, a szakácsnő: Lotz Kata
Rendező: Nemanja Petronje (Szerbia) Deutsche Bühne Ungarn
Az immáron 30 éve működő, kisebbségi létéből kifolyólag speciális helyzetben lévő intézmény Magyarország egyetlen professzionális német nyelvű színháza, s egyben Tolna Megye egyetlen teátruma. Elsődleges feladatai közé tartozik a német nyelv ápolása és közvetítése, valamint a magyarországi németség kulturális értékeinek megőrzése. A színház a német kisebbség és a magyar lakosság közötti kulturális párbeszéd nyílt fórumaként is működik. Sokszínűségéről tanúskodik, hogy a magyar szöveg vetítésének köszönhetően a németül nem tudó közönség számára is elérhetővé teszi a színházi élményt. AUGUST STRINDBERG – FRÄULEIN JULIE
Deutsche Bühne Ungarn Die junge Grafentochter Julie lässt sich mit dem Hausdiener Jean ein. Ungehemmt flirtet sie mit ihm, provoziert und beschimpft ihn, wird zudringlich – bis der zögernde Jean nachgibt. Ein raffiniertes Spiel um Liebe und Macht beginnt – und im Licht des neuen Morgens sind die Rollen vertauscht: Jean ist Herr der Lage, Julie die Gefallene und Gedemütigte. Damit nimmt das Verhängnis seinen Lauf… „Fräulein Julie“ war zur Entstehungszeit ein provozierendes Kammerspiel, ganz konzentriert auf ein Geschlechterverhältnis, das auch ein Klassenverhältnis ist, auf den emotionalen Machtkampf zwischen der kapriziösen Baroness Julie und Jean, dem Diener ihres Vaters. Inzwischen ist es das am häufigsten gespielte Stück August Strindbergs. Der serbische Regisseur, Nemanje Petronje bringt den Klassiker aus dem Jahr 1888 in der DBU jedoch in eine etwas moderne Form, die Kernhandlung blieb aber erhalten. Besetzung:
Fräulein Julie: Paula Donner
Jean, der Diener: Wolfgang Kandler a. G.
Christine, die Köchin: Kata Lotz
Regie:Nemanja Petronje a. G. (Serbien)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?