Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
EURIPIDÉSZ: ÉLEKTRA (KARSAI GYÖRGY BEAVATÓSZÍNHÁZA)
Ódry Színpad - Padlás

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 1191 értékelés alapján
  Leírás
SZÍNHÁZCSINÁLÓK - Karsai György Fordította: Devecseri Gábor

Euripidész: Élektra
- beavató színház - Élektra – Ladányi Júlia
Oresztész – Nagy Péter István
Püladész – Szilágyi Bálint
Klütaimnesztra – Pálya Pompónia
Földműves – Böröndi Bence
Aggastyán, egyszer Élektra – Ténai Petra
Hírnök, egyszer karvezető – Csiby Gergely Rendező: Szilágyi Bálint Agamemnónt, a görög sereg Trójából győztesen megtért fővezérét galád módon meggyilkolta felesége, Klütaimnésztra és gonosz szeretője, Aigiszthosz. Sok-sok év múlva Agamemnón gyermekei, Élektra és Oresztész bosszút akarnak állni apjuk gyilkosain. A görög mitológiának ez az egyetlen története, amelyet mind a három nagy tragédiaíró, Aiszkhülosz, Szophoklész és Euripidész feldolgozásában ismerünk. De míg az első kettő drámáját (az Áldozatvivőket, illetve az Élektrát) szerte a világon sokfelé játsszák, addig Euripidész változata nagyon ritkán kerül színpadra (Magyarországon mindössze négyszer mutatták be). Érthető a rendezők, színigazgatók ódzkodása e furcsa, zavarbaejtően „szabálytalan” tragédia bemutatásától: Euripidésznél senki nem úgy jelenik meg, nem úgy érez és nem úgy viselkedik, ahogyan a mítosz korábbi változataiban megismertük! Beavató-színházi előadásunkban arra teszünk kísérletet, hogy jelenetről jelenetre haladva eljátsszuk és elemezzük a drámát. Megpróbáljuk bebizonyítani, hogy ha jól kérdezzük a klasszikus szöveget, nagyonis mai, nekünk - és talán rólunk is…- szóló Euripidész tragédiája, tehát Élektra, Oresztész, Klütaimnésztra és a többiek története minket is érintő, örökké érvényes emberi – morális és gyakorlati – kérdésekre ad válaszokat.  HELYSZÍN: PADLÁS  
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!