Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AZ ÚJ LISZT FERENC KAMARAKÓRUS KONCERTJE
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Új Liszt Ferenc Kamarakórus Vezényel: Grete Pedersen

Műsor: Ingvar Lidholm: ...a rivider le stelle
Ola Gjeilo: Unicornis captivatur
Johann Sebastian Bach: Singet dem Herrn ein neues Lied, BWV 225
Johannes Brahms: Drei Gesänge Op. 42
David Wikander: Kung Liljekonvalje
David Wikander: Kristallen den fina
Wilhelm Peterson-Berger: Vesleblomme
Wilhelm Peterson-Berger: Stemming
Wilhelm Peterson-Berger: Fjeldesti
Gjendines bådnlåt: Weddingmarch from Valsøyfjord Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus 2010-ben alakult részben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Alma Mater kórusának tagjaiból, részben pedig a közelmúltban diplomát szerzett fiatal muzsikusokból. Fő célja annak a hagyománynak felélesztése, melyet évtizedekkel ezelőtt Párkai István professzor úr teremtett meg az Egyetemen a jelenlegi együttes szellemi elődje, a Liszt Ferenc Kamarakórus működése által. E hagyomány lényege, hogy az együttes a közkedvelt klasszikus kórusrepertoár mellett a kortárs kórusirodalom ritkábban hallható és nehezebben megközelíthető alkotásaiból alakítja ki repertoárját, magyar és külföldi kortárs szerzők alkotásainak bemutatásával pedig folyamatosan jelen van a magyar és külföldi zenei életben. Az együttes mindemellett példázza a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folyó magas színvonalú muzsikusképzést bárhol, ahol megjelenik, itthon vagy külföldön. Az elmúlt öt évben Erdei Péter művészeti vezetése alatt az együttes az ország vezető vokális együttesei közé került. Az együttes 2014 szeptembere óta Nemes László Norbert irányítása alatt működik. Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus hosszú távú tervei között szerepel, hogy egy-két évente meghív egy-egy elismert vendégkarnagyot, akikkel közösen népszerűsíti a kórusmuzsikát, valamint a magyar közönség számára kevésbé ismert európai zeneszerzőket és kórusrepertoárt. Ennek a sorozatnak első meghívott vendégkarnagya Grete Pedersen Norvégiából. Grete Pedersen nemzetközileg elismert kitűnő stílusérzékéről, széles repertoár ismeretéről és zeneileg meggyőző barokk, klasszikus és kortárs zene előadásairól.  Munkája a norvég népzene és tradicionális kórus zene területén úttörőnek tekinthető. Kenneth Kieslertől tanult vezénylést, Terje Kvamtól és Eric Ericsontól pedig karvezetést.
Grete a norvég Zeneakadémia karvezetés professzora, valamint sokszor kérik fel vendégkarnagynak különböző európai kórusok. 1984-ben megalapította az oslói Kamarakórust, melynek egészen 2004-ig volt vezető karnagya. A következő együttesekkel dolgozott már együtt: Rundfunkchor Berlin, az SWR Vokalensemble Stuttgart és a Chor des Bayerischen Rundfunks.    
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?