Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
E. ROSTAND: CYRANO DE BERGERAC
Madách Imre Művelődési Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Edmond Rostand : Cyrano de Bergerac A Garabonciás Színtársulat előadásában

Ki ne ismerné a már szinte közmondásossá vált figura, a nemes lelkű lovag, Cyrano történetét, aki párbajban, harcban, szócsatában verhetetlen, ám a szerelemben egyetlen igazi, legyőzhetetlen ellenfele van: tulajdon, hatalmas orra? De nagyhangúsága, gúnyolódó kedve érzékeny lelket takar. A történetben egy furcsa szerelmi háromszögről van szó, melyben Cyrano, a sziporkázó szellemű lovag, és a szép, ifjú kadét, Christian - aki korántsem a szavak embere - rajong egyazon hölgyért, Roxánért. Roxan persze a fiatal és jóképű Christiant részesít előnyben. Cyrano - a kudarc biztos tudatában - fél szemtől szemben érzelmeit bevallani.  Csupán egy módon teheti. Roxane kérésére védelmébe veszi az ifjút és felajánlja segítségét szavai, levelei által Roxán meghódításában. Cyrano csodálatos szerelmes leveleket ír Roxannak, aki ezek hatására beleszeret a fiatalemberbe. Vagy Cyranoba? A kérdésre a tragikus végkifejlet csak későn ad választ, amikor az elmulasztott lehetőségek és pillanatok már nem hozhatók vissza. A darab kalandosságával, szellemességével, bravúros dialógusaival és megható érzelmességével az 1897-es bemutatón egy csapásra meghódí¬totta a nézőket, s népszerűsége azóta is töretlen. Talán ma nézőinek is van miről gondolkodni a történet kapcsán. Hiszen melyikünknek ne lennének önmagunkkal vívott belső küzdelmei, vagy olyan felismerései saját életében, melyekre azt mondaná: „Már késő!” Tehát a küzdelemnek két színtere van: a mindennapok cselekedetei és saját lelkünk.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
2600, Dr. Csányi László krt. 63. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?