Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FESTIVAL DE LA FRANCOPHONIE: DIDIER LEVALLET QUINTET « VOIX CROISÉES » (F)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az 1944-es születésű nagybőgős, Didier Levallet kétségkívül a francia jazz egyik megkerülhetetlen egyénisége.

1969-ben költözött Párizsba, ahol akkortájt (is) pezsgő nemzetközi jazz élet zajlott. Levallet olyan zenészekkel játszott együtt, mint Ted Curson, Hank Mobley, Mal Waldron vagy Johnny Griffin. A hetvenes években a Perception free jazz kvartett tagja volt, az USA-ban Byard Lancaster (1974-1976) tenorszaxofonossal játszott és ekkor vezette a kizárólag húros és ütőhangszerekből álló Confluence zenekart is. A korai nyolcvanas években többek között Frank Lowe és Archie Shepp társaként illetve a Mike Westbrook Concert Band, a Chris McGregor’s Brotherhood Of Breath, valamint Tony Oxley vezette Double Quartet tagjaként játszott. Levallet igen termékeny zeneszerző, aki képes a strukturált kompozíciók és a szabad improvizáció koherens egyesítésére. 1997 és 2000 között ő vezette az OJN-t, Franciaország legendás Nemzeti Jazz Zenekarát. Hosszú ideig volt az Angoulême-i L'École Nationale de Musique tanára, s rendszeresen rendezett kurzusokat és koncerteket Clunyben. Levallet néhány éve alapított «Voix croisées» kvintettjében három kimagaslóan tehetséges fiatal hölgy alkotja a fúvósszekciót: Airelle Besson trombitán, Sylvaine Hélary fuvolán, Céline Bonacina pedig alt- és baritonszaxofonon Franciaország legjobbjai közé tartoznak, akik mind saját projektjeik, mind a közreműködésükkel felálló zenekarok révén jól ismertek Európa szerte. A kvintett hangzásához a tapasztalt dobos François Laizeau teszi hozzá az alapvető ritmikai támogatást. A «Voix croisées» ihletője a Természet maga: a Földet jelképező ritmusszekció nyújtotta biztos alapok alkotják a másik három elem bölcsőjét: Besson könnyed, légies játéka a Levegőt, Hélary kanyargós, indázó futamai a Vizet, míg Bonacina lángolása és heves kitörései a Tüzet idézik meg. Büszkék vagyunk rá, hogy hosszú előkészítést követően a remek kvintett Európa legnagyobb fesztiváljai után végre Magyarországra is eljut!   Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?