Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
URBI ET ORBI - A KOSZTOLÁNYI DEZSŐ SZÍNHÁZ/URBÁN ANDRÁS TÁRSULATA VENDÉGJÁTÉKA
Maladype Színház - Ódry Padlás

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 192 értékelés alapján
  Leírás
A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és az Urbán András Társulata vendégjátéka

Keresztutak A Maladype színház 2011-ben indította el Crossroads / Keresztutak elnevezésű programját. A projekt célja bemutatni olyan művészeti irányzatokat, színházakat és műhelyeket, melyek a kulturális innovációt, nyelvi sokszínűséget és a közönség közötti kapcsolatépítést erősítik országaink között. Az európai független színházakat összefogó együttműködési hálózat lényege a kulturális sokszínűségek és a kultúrák közötti párbeszédek találkozópontjának kiépítése.

A Maladype Színház nemzetközi kapcsolatain keresztül egyre több lehetőség nyílik különböző színházi tradíción alapuló intézmények megismerésére. Fontosnak tartjuk, hogy megismertessük közönségünket az új színházi generációk kivételes képviselőivel. Olyan országok színházát és előadásait hívjuk meg, melyek programjaikkal és esztétikai minőségükkel is könnyen integrálódnak Bázisunk/lakásszínházunk adottságaihoz és technikai felszereltségéhez. 2016.február 19. - Urbi et Orbi - verbálisan textuális oralitás Pilinszky J. színművét fokozatosan mellőzve.
A szabadkai KOSZTOLÁNYI DEZSŐ SZÍNHÁZ – Urbán András Társulatának vendégjátéka Ismertető:
Cselekedeteink legmélyén mi magunk, a szabad én, a csodálatos szabadság. Az előadás alapvetően az ún. Pilinszky-mitológia szimbólumrendszerét tekinti fundamentális nyelvezetének, mely térbeli megnyilvánulás és történés irányába leképzett színpadi akcióelemek sajátos, úgy Pilinszkyre, mint az alkotókra jellemző, önálló, egyedi színházi nyelvi struktúraként valósul meg. A darab nyilvánvalóan alkotóinak világról és művészetről szóló mondanivalója, abban a pillanatban, amikor is az ember nyíltan, a bejárt út után, a bejárt útról, az emberekhez fordul. Állapot, artikulálatlan formában. A tiszta megszólalást megelőző purgatórium. Az előadás nem a szentségeket fogalmazza, véleményezi, azonban a szentség, mint a szent viszony színházi fogalmát kutatja. Pilinszky a szög bekalapálásának művésze. A látvány megvalósulása, azaz az akció kizárólag látványként való megjelenítése, megteremtése az előadás alapvető nyelvi eszköze. A tér a mise tere, és ugyanakkor a haláltábor vonataié, pokol és menny. Egy családi asztal, egy üres csatatér... Alkotók:
Író: Pilinszky János
Rendező: Urbán András Játsszák: Móni: Béres Márta
Zsuzsi: Erdély Andrea
Tibor: Mészáros Árpád
Zoltán: Mikes Imre Elek Műszaki referens: Úri Attila
Kosztüm: Mindenki abban alszik, amiben akar.    
  Stáblista
Rendező 
Urbán András 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél vagy nem tudsz nyomtatni, a Maladype Bázisnál elég az is, ha a jegyed bemutatod okostelefonon a pénztárban a kinyomtatott papír helyett - más módon viszont nem tudják elfogadni a jegyet.
  Cím
1088, VIII.ker. Vas utca 2/c Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?