Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

TAVASZKÖSZÖNTŐ TÁNCKONCERT
MÜPA - Müpa – Fesztivál Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1022 értékelés alapján
  Leírás
Duna Művészegyüttes: Tavaszköszöntő tánckoncert

A Duna Művészegyüttes ars poeticája a műfaji nyitottság: keresi azokat a színházi és előadói formákat, amelyekkel a népzene és a néptánc organikus egységet alkothat. E törekvésükhöz a Budafoki Dohnányi Zenekarban tökéletes partnerre találtak, hiszen Hollerung Gábor karmester hosszú évek óta intenzíven keresi az élő előadásban megszólaló komolyzene és a színpadi tánc kapcsolatát. A két együttes együttműködése több mint tizenöt éves múltra tekint vissza. Közös munkájuk középpontjában az utóbbi években azok a klasszikus művek álltak, amelyek szorosan kapcsolódnak a népművészethez, példaként Kodály Galántai táncok című művét említhetjük.
A Tavaszköszöntő tánckoncert című közös műsor első részében a Duna Művészegyüttes 2011-ben bemutatott, Vivaldi Négy évszakán, valamint autentikus népzenén alapuló, Barocco Rustico című előadása látható. Az együttes régi vágya, hogy a produkcióban hallható Vivaldi-részletek élő zenekari kísérettel csendüljenek fel. E vágyuk teljesül a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésének köszönhetően. Az est második részében az elmúlt évek közös munkáiból látható válogatás. Vezényel: Hollerung Gábor Közreműködők: a Duna Művészegyüttes táncosai
Göncöl Zenekar
Budafoki Dohnányi Zenekar
Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Tőri Csaba) Alkotók: Túri Erzsébet - jelmez
Lendvai Károly - látvány
Orza Calin, Juhász Zsolt - koreográfia
Juhász Zsolt - rendező
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron.
  Cím
  Hogy tetszett?