Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
G - MONODRÁMA
Klebelsberg Kultúrkúria - Nagyszalon

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
Új színházi élményeknek ad teret a Kultúrkúria 2016 évad januárjától Klebelsberg Kamaraszínház + címmel . A bérletben meghirdetett nagyszínházi előadások mellett szeretnénk a magyarországi és határon túli repertoárokból kisebb teret igénylő, időnként kísérletező előadásokat válogatni, s ezzel a színházi világ sokszínű, izgalmas, különböző stílusokat alkalmazó produkcióit is felkínálni a kedves közönségnek.

Az első két alkalommal, januárban és februárban két ragyogó színész bravúros játékéban gyönyörködhetünk. Február 5-én egy híres-hírhedt szerelmi viszonyról írt monodráma kerül bemutatásra Györgyi Anna briliáns játékában. Peter Hacks darabja a világirodalom egyik leghíresebb és leghírhedtebb szerelmi viszonyának titkait tárja elénk. Goethe és Charlotte von Stein majdnem tíz évig tartó kapcsolata elevenedik meg, amely tele volt szenvedéllyel, váddal, szerelemmel és titkokkal. De ki is volt valójában Charlotte? A darab ősbemutatójának Charlotte-ja Ruttkai Éva volt. A Hidvégi Nóra rendezte előadásban Györgyi Annát láthatja a Klebelsberg Kultúrkúria közönsége A darabról: A német szerző monodrámája Charlotte szemszögéből tárja elénk a történteket, ahogyan ő látta, ahogyan ő megélte. Charlotte egyedül van, a saját csapdájában vergődik. Helyzete akár egy foglyul ejtett vadállatéhoz is hasonlítható: ki akar törni a ketrecből, rója a köröket, de soha nem fog tudni kiszabadulni. Charlotte ebben a szerelemben – „vagy nevezzük bárminek" – fogalmaz meg kérdéseket, és megszállottan keresi rá a válaszokat, miközben teljesen leleplezi önmagát. Magát a nőiséget, a praktikákat, a kis titkokat tárja elénk, mégpedig önként, tele humorral. Goethe már elhagyta Weimart, s így Charlotté-t is, aki már csak régi emlékeiből él, ezekre támaszkodva vívja meg csatáját nem is elsősorban férjével, von Steinnel, a város rosszindulatával, a pletykákkal, hanem önmagával, saját kétségbeesésével szemben. Eddig Goethe állt a háta mögött, most hiányával szembesül: a zseniális férfi végképp eltűnt az életéből, egyedül maradt, s ezzel a helyzettel szembe kell néznie. Györgyi Anna kitűnő színésznő, Charlotte drámáját ezer színnel, mesteri tudással és mélyen átélve jeleníti meg, a könnyed játéktól a megbomlott elme katartikus víziójáig.
  Szereposztás
Charlotte von Stein 
Györgyi Anna 
  Stáblista
Rendező 
Hidvégi Nóra 
Dramaturg 
Garai Judit 
Zeneszerző 
Dudás Zsombor 
Jelmez 
Pirityi Emese 
Fordító 
Szántó Judit 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?