Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LEGENDÁK NYOMÁBAN- IRODALMI KÁVÉHÁZ
József Attila Színház - Társalgó

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az Újnyugat Irodalmi Kör programja.

Előadás időpontok és témák: Február 18. 18:00 - Sakk
Vendégek: Krizsán Edit sakkmester és Portisch Lajos, nemzetközi nagymester, a nemzet sportolója Az előadás leírása: Feketesárga tarkaság. / Figyelve áll őrt a sok tarka báb – írta Kosztolányi, de nemcsak ő és a New York Kávéház törzsasztalnál feltűnő írókat, költőket, Karinthyt, Robozt és társaikat ihlette meg a varázslatos táblajáték. Márki István például már 1872-ben megírta A sakkjáték nagykönyvét, melyben kiemelte a sakk erkölcsnemesítő mivoltát, hozzátéve, hogy: „… a sakkdeszkán nem az anyagi túlerő vagy véletlen, hanem a szellemi, az értelmi túlsúly vezet győzelemre.”
Az Újnyugat Irodalmi Kör és a József Attila Színház közös irodalmi szalonjában – mint a Legendák nyomában esteken, előadásain évek óta mindig – most is nagy hangsúlyt kapnak a legendás szerzők mellett a kortárs alkotók, akik életében szintén fontos élmény, játék, no és ihletforrás: a sakk. Az est különlegessége, hogy a hazai sakklegendák is részesei lesznek ennek a nagy közös színházi játéknak, avagy felolvasószínháznak, így a József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiója színpadán köszönthetjük Krizsán Editet, Portisch Lajost, Csom Istvánt. Az irodalmi művek előadója: Nemcsák Károly. Zene: Tépő Donát. A Legendák nyomában estek művészeti vezetője: Szabó Zoltán Attila, a Újnyugat Irodalmi Kör vezetője.
Február 23. 18:00 - Pilinszky János
Vendég: Ujréti László Március 2. 18:00 - Kosztolányi Dezső
Vendég: Létay Dóra
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron vagy mutasd be a jegyed a mobilodon, tableteden! A József Attila Színház már rendelkezik olyan modern vonalkód-olvasóval, ami beolvassa az okostelefonok kijelzőjét is!

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
  Hogy tetszett?