Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KURTÁG 90 - A CSAKNEM ISMERETLEN KURTÁG
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kurtág szerint „egész életünk nem más, mint egyetlen zarándoklat, hogy visszaszerezzük a bennünk elveszett gyermeket.”

Az az elfogulatlan érdeklődés, teljes nyitottság és lángoló szeretet, amellyel a zenetörténeti múlt egy-egy alkotója iránt él benne, arra utal, hogy sikerült megtalálnia magában ezt a gyermeket. Ebből adódik, hogy a kortárs zeneszerzők közül talán Kurtág viszonya a legproblémamentesebb a zenetörténeti hagyományhoz. Fölényesen, enciklopédikus teljességgel ismeri a zeneirodalmat. A kamarazenei repertoárt évtizedeken keresztül tanította. Mégsem kell félnie, hogy csupán utánzóvá válik: kompozícióinak számos pillanata a zenetörténeti múlt számára legkedvesebb pillanatait visszhangozza, de félreismerhetetlenül egyéni és közvetlen módon. Hasonló a viszonya a magyar és a román népzenéhez is.  Zenei gondolkodását meghatározzák a népzenei tapasztalatok (egyes tételei számtalan változatban léteznek, mint a népdalok), Kurtág nem akarja tudatosan folytatni Bartók és Kodály magyar hangját, de nem is menekül e hatástól. Így őrizheti zenéje a mai napig - minden ideológiától mentesen - a magyar és közép-európai folklór lenyomatát. Műsor: I. A csaknem ismeretlen Kurtág - ősbemutatók
Kurtág György: Életút Op.32
Kurtág György: Herdecker Eurythie Op.14
Kurtág György: Jelenetek Op.39 - fuvolára
Kurtág György: Hérekleitos-töredék II. Virágcsokor a régi muzsika kertjéből
Kurtág György Bach, Machaut, Frescobaldi, Schubert, Bartók, Beethoven, Haydn és Cage átiratai Közreműködik: Wilheim András - zongora
Borbély László - zongora
Klenyán Csaba - basszetkürt
Szűcs Péter - basszetkürt
Bán Máté - fuvola
Szalai András - cimbalom
Darázs Renáta - szoprán
Márton László - recitacio   Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt is foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani!
Tel: (+36 1) 216 7894
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?