Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HAMLET - SPIRITA TÁRSULAT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(10 / 10) - 2 értékelés alapján
  Leírás
A Spirita Társulat előadása.

Shakespeare klasszikus színműve Nádasdy Ádám korszerű fordítását felhasználva, modernizált felfogásban kerül bemutatásra.

Az előadás során a dán herceg sajátos, egyre sötétedő ötletei között kalandozhatunk, ahol – musical-revüről lévén szó – a szereplők időről időre dalra fakadnak.

Az előadást héttagú rockzenekar kíséri, ám eközben az eredeti színmű kedvelői sem fognak csalódni: Shakespeare zseniális tragédiájának csak a körítése változik, tartalma és üzenete semmiképp.

Szereposztás:

Hamlet – Czibere Krisztián

Claudius – Krausz Gábor

Ophelia – Nagy Kata

Gertrud – Szélpál Eszter

Polonius – Nádas Gábor Dávid

Színészkirálynő – Perényi Luca

Horatio – Egressy G. Tamás

Laertes – Kocsis Fülöp Soma

Fortinbras – Galambos Zsófia

Guildencrantz – Seres Dániel

Sírásó – Bittner Dániel, Sipos András

Francisco (hang) – Sipos András

Bernardo (hang) – Korcsmáros András

Marcellus (hang) – Fejér Máté

Hamlet apjának szelleme (vetítés) – László Zsolt

Zenei vezető: Magyari Marcell

Zenekar: Varga Balázs (kürt), Dálnoki Pál (kürt), Nemes Krisztina (trombita), Magyari Marcell (cselló, zongora), Nagy Kristóf (gitár), Ur Soma (dob)

Magyar dalszövegek: Nádas Gábor Dávid, Egressy G. Tamás

Vívás-koreográfia: Gyöngyösi Tamás

Énektechnikai vezető: Zámolyi Eszter

Hangtechnikus: Rozslay Miklós

Fénytechnikus: Ágoston András

Vetítés: Sütő Attila

A rendező munkatársa: Perényi Luca

Fordító: Nádasdy Ádám

Rendező: Egressy G. Tamás

Az előadás hossza 180 perc két részben, szünettel.

A Spirita Társulat 2014-ben alakult - független, alulról szerveződő, rendezői meghívásos rendszerű társulatként. Egy szűkebb csapat 2011-ben előadta a Parti Nagy Lajos-féle Tartuffe-öt, majd 2012-ben egy Dorian Gray-átiratot is. Ezekben akkori Eötvös-diákok és hobbiszínészek játszottak. A Rómeó & Júliá-ban az alapcsapat néhány tagja dolgozott tovább, majd belépett az akkori végzős KIMI-osztály jó néhány színésze is, valamint külsős, már végzett, vagy épp végzős színészek. A koreográfiát az ismert mozgástanár és kaszkadőr, Gyöngyösi Tamás tanította be, a zenéért a Zeneakadémián zeneszerző szakon tanuló Szécsi Lőrinc felelt. A Spirita tagsága jelenleg több helyen is fellépő, szabadúszó színészekből áll, akikhez szintén szabadúszóként dolgozó zenészek és műszaki szakemberek, technikusnak tanuló hallgatók csatlakoztak. Egressy Tamás a BKF mozgókép-szakán végzett filmrendezőként, a Társulat mellett jelenleg fordítóként és dramaturgként dolgozik a Mafilmnél. A Társulat célja, hogy a mai, fiatal közönséget megszólítva, csakis a művészi alkotófolyamat és a produkció minőségét szem előtt tartva értelmezzenek újra mindenki által ismert klasszikusokat. A próbafolyamatok idején minden tagjuk ingyen próbál és játszik.

 

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?