Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
...ÉS BEFOGADTATOK ENGEM - TEATR LIS(Z)
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Dokumentum-játék felolvasó színház lengyel, görög és más menekültekről A Teatr LIS(z) előadása.

Vajon létezik nép a földön, akinek sohasem kellett ilyen vagy olyan okokból elhagynia a helyet, ahol él? Mit jelent menekülni, hátrahagyni mindent, otthont, barátokat, nyelvet, kultúrát és hazát? A lengyelek 1939-ben, a görögök 1948-ban tapasztalták meg ezt a kínzó, félelmetes érzést. És mások?  Az előadás arra keresi a választ, hogyan lehet léggyökerekbe kapaszkodva, morzsákból, szilánkokból újjáépíteni az életet egy idegen földön, idegenek között. Vajon valóságosan idegenek vagyunk-e egymásnak és válhatunk-e mi is menekültekké?   „ Van egy nagyon aranyos unokatestvérem, aki mindent el tud intézni. Nem messze lakik tőlünk, elmegyek hozzá. Náluk is vannak lengyelek. „Gizikém, megkérnélek: megtennél egy szívességet? A lengyel fiú megérkezett, de a szülők már nem itt vannak, hanem Gyöngyösre helyezték őket. Karácsony napja van, igaz.” „ Nem baj – mondja – feláldozom én azt is értük, mert nagyon szeretem őket és sajnálom is…” „Ha másképp nem megy, lopd ki őket valahogy!” Reggel elment és már tizenegykor itt volt a család. Hát van öröm, hogy itt tölthetik együtt a karácsonyt…” Szereplők: Álmosd Phaedra, Pintér Gábor, Trojan Tünde Visszaemlékezések és dokumentumok alapján a szöveget összeállította és színpadra alkalmazta: Trojan Tünde Rendező: Gergely László A magyarországi nemzetiségi színházakat bemutató sorozatunk együttműködő partnere a Nemzetiségi Színházi Szövetség. Az előadás hossza 80 perc www.bethlenszinhaz.hu www.nemzetisegiszinhaz.hu
  Szereposztás
Színész 
Álmosd Phaedra 
Színész 
Pintér Gábor 
Színész 
Trojan Tünde 
  Stáblista
Rendező 
Gergely László 
Visszaemlékezések és dokumentumok alapján a szöveget összeállította és színpadra alkalmazta 
Trojan Tünde 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?