Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
COINCIDANCE: MERLIN
Pesti Magyar Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Merlin táncelőadás két felvonásban Bemutató: 2014. december 21.

A 2014. december 21-én, Budapesten bemutatott Coincidance produkcióban a társulat ezúttal az angolszász mondakör ármánnyal, szenvedéllyel és misztikummal telt világába kalauzolja nézőit. A történet alapját két őserő szüntelen harca alkotja: Mábnak, a pogány istennőnek és Ninianenak, a tavak tündérének szeszélyei minduntalan nyughatatlan csatákba torkollanak. A két örök ellentét egyensúlyát csak egyetlen egy élőlény kísérli megteremteni: Merlin. Az angolszász mondakör kezdete Máb királynő hatalmának, a régi vallás hanyatlásához vezethető vissza. Niniane, a tó tündére – akit bizonyos források a királynő testvéreként is emlegetnek – a jó és az igazság szolgálatában áll, Mábbal ellentétben. Ha küzdelmüket lecsupaszítjuk a puszta tényekre, akkor valójában nincs itt másról szó, mint a jó és a rossz számtalanszor feldolgozott, mégis kivesézhetetlen, örökös küzdelméről.
Máb és Niniane gyakorlatilag két, ősidők óta létező, egymással szembenálló, de mégis egymást kiegészítő kozmikus erő, amelyek megtalálhatóak mindennapjaink legapróbb mozzanataiban is. Egyik sem létezhet a másik nélkül, nem választhatóak szét és csak együtt, egymáshoz viszonyítva értelmezhetőek. Ebben a történetben e két erőnek, két istennőnek az egységét egyetlen szereplő teremtheti meg: Merlin. Merlin az a varázsló, akit Máb a maga erejének védelmezésére hozott létre, ám Merlin mégis az igazságot fogja szolgálni. Merlin a sötétség teremtménye, és mégis a fény úttörőjévé válik: Merlin az egyensúly fenntartója.
A címszerepben Stefkó István, a Coincidance egyik legmeghatározóbb művésze látható. A jelmezek ezúttal is Székács Zsófia munkáját dícsérik, aki más Coincidance produkciókhoz hasonlóan e darabban is vezető táncosként lép színpadra, Máb szerepében. SZEREPOSZTÁS: Merlin: Stefkó István
Máb királynő: Székács Zsófia
Niniane, a Tó tündére: Bencze Judit
Frikk: Hajdú Péter
Lord Garolis: Czinege Ádám
Lady Ygrain: Dervalics Dóra
Uther király: Potornai Norbert
Morgana La Fay: Albert Réka
Arthur király: Potornai Norbert
Guinivere: Gyulai Júlia
Sir Lancelot: Ungi Krisztián
Mordred: Szőnyi Balázs
Sir Galahad: Czinege Ádám
Máb koboldjai: Fortin Réka, Joó Gyöngyvér, Kodak Adrienn, Nagy Nóra
Niniane koboldjai: Béres Fanni, Dorcsák Tünde, Kulin Virág, Pál Veronika
Lovagok: Brachna Bálint, Kósa Titanilla, Péter Szabó Richárd, Scheirich Gerda, Szőnyi Balázs, Tóth Lilla Rendező, koreográfus: Gyulai Júlia
Jelmez: Székács Zsófia
Látvány és arculat: Potornai Norbert
Animáció: Molnár Balázs
Fény: Takács Zoltán
Smink: Primon Ágnes
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb! Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1077, Hevesi Sándor tér 4. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?