Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

SAKK(CHESS) MUSICAL A VIGADÓBAN
Vigadó - Pesti Vigadó

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.1 / 10) - 29 értékelés alapján
  Leírás
Miközben a világ a Mamma Mia! című zenés darab kapcsán élteti az ABBA két zenei kulcsfiguráját, addig a musical hagyományait előnyben részesítők a 25 éve született SAKK-ért (CHESS) hálásak Benny-nek és Björn-nek.

A lovaggá ütött, Grammy-díjas szövegíró, Tim Rice egy 1979-es amerikai–szovjet sakk világbajnokságot álmodott meg, ahol a táblás játék mögött hatalmi versengés és érzelmi viharok dúlnak.

A történet röviden: az öntelt jenki figyelmen kívül hagyja szaktanácsadónője intelmét, ám a kettejük sikeres (munka) kapcsolatának megingását a vörös színekben induló sportoló támogatója igyekszik országa és versenyzője javára fordítani. A helyzet nem könnyű: Florance zsigerből utálja az oroszul társalgókat, lévén magyar édesapját ’56-ban a szovjetek tüntették el, Anatolij pedig nem csak házasember, de két kisgyermek édesapja is.

A nagy csata – pályán kívül és belül egyaránt – mindkét fél számára tanulsággal szolgál, nem véletlen, hogy az egy évvel későbbi thaiföldi megmérettetésen is jelen vannak. Igaz, csak egyikük játszik a sarló és kalapács birodalmának sakkgépe ellen, de a manipulációk és a háttérben meghúzódó ajánlatok, zsarolások és egyezségek még durvábbak, mint korábban...

Szenvedély, megszállottság, érzelmek, érdekek, sérelmek, kis és nagy csatározások keverednek a különös végkifejletig, miközben szól a zene.

A zene, melynek egyik legismertebb tétele a One Night In Bangkok számos feldolgozást megért már, pedig nem ez az egyetlen telitalálatos dallam, mely a musical szabályai szerint többször is felcsendül a mű során. Azonnal fülbemászó a The Arbiter, a The Story Of Chess és a Nobody’s Side, keletiesen energikus a The Soviet Machine és stílusosan emelkedett hangvételű az Anthem. Lírai dalokból a két női főszereplő egy-egy szólódala, a Heaven Help My Heart és a Someone Else’s Story emlékezetesek, a legnagyobb bravúr mégis a Quartet (A Model Of Decorum and Tranquility). Utóbbiban ugyanis négyen négyfélét énekelnek – teljes összhangban!

Zeneszerzők: BENNY ANDERSSON, BJÖRN ULVAEUS

Koreográfus: KAREN BRUCE
Világítástervező: CHRISTOPHER HIRST

  Szereposztás
ANATOLY SERGIEVSKY 
Egyházi Géza 
FLORENCE VASSY 
Sári Évi 
FREDERICK TRUMPER 
Szemenyei János 
ALEXANDER MOLOKOV 
Zöld Csaba 
SVETLANA SERGIEVSKY 
Kecskés Tímea 
BÍRÓ 
Kiss Ernő Zsolt 
LEONYID VIIGAND 
Jenei Gábor 
WALTER DE COURCY 
Langer Soma 
POLGÁRMESTER 
Sándor Dávid 
  Stáblista
Rendező 
Cornelius Baltus 
Szövegíró 
Tim Rice 
Látványtervező 
KENTAUR  
Magyar szöveg 
Romhányi Ágnes 
Dramaturg 
Rigó Béla 
Karmester 
Köteles Géza 
Kórusvezető 
Halkovics Ágnes 
Tánckarvezető 
Lopusny Anna 
Rendező asszisztens 
Hajós Eszter 
Művészeti vezető 
Póka Balázs 
Producer 
Simon Edit 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?