Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
IKF - IFJÚ KOREOGRÁFUSOK FÓRUMA - KISS ANIKÓ - KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kiss Anikó alkotói bemutatkozása A Közép-Európa Táncszínház előadása

A 2013-ban indult tehetségkutató program elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbehozása. Az IKF nyílt pályázatán fiatal koreográfusok kapnak lehetőséget az alkotásra. A nyertesek egy hétig dolgozhatnak a KET táncosaival, a hét végén pedig nyilvános bemutatót, demonstrációt tartanak színházi körülmények között. Ez alkalommal Kiss Anikó munkáját mutatják be a KET táncművészei. Az előadás kiindulópontja Milorad Pavić Kazár szótár című regénye, amely a kazár nép történetét vizsgálja három különböző aspektusból keresztény, iszlám és héber források felhasználásával. A történet szereplői egyúttal kulcsfigurái is a kazár kérdés megvitatásának, ami valójában csupán apropóként szolgál arra, hogy észrevegyük, a három vallás képviselői mennyire másként értelmezik, magyarázzák ugyanazt a múltbeli történést. Kinek van igaza, egyáltalán mi az igazság? Az előadás – a regényhez hasonlóan – arra kívánja ösztönözni a nézőt, hogy keresse meg a saját, egyéni olvasatát, válassza ki a saját verzióját, használja a fantáziáját, és mindenekelőtt szabadon asszociáljon. A regényből kiragadott, montázsszerűen összeszerkesztett jelenetekben/etűdökben a táncosok egyéni gondolkodása, mozgásvilága is fontos szerepet kap. Kiss Anikó 2014-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező-fizikai színházi koreográfus szakán. Szabadúszó előadóművészként és koreográfusként olyan társulatokkal és független alkotókkal dolgozik együtt, mint a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, Urbán András, Táborosi Margaréta, Bitef Színház, Widder Kristóf, Nagy József, YumikoYoshioka,TenpenChii Art Labor, Zentai Magyar Kamaraszínház és Nagyvárad Táncegyüttes. A Közép-Európa Táncszínház (KET) nagy múltra tekint vissza: Magyarország elsőként alakult táncszínháza, mely a független kortárs táncegyüttesek között a legismertebbek közé tartozik hazánkban és külföldön egyaránt. Ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, ebben határozza meg önmagát. Programszerűen kutatja és értelmezi ennek a régiónak mozgásvilágában kódolt sorsát. Előadók: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Wéninger Dalma, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Mádi László, Szabó András
Fény: Fogarasi Zoltán
Konzultáns: Kun Attila
Koreográfia: Kiss Anikó További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu
www.cedt.hu  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?