Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A NÉZŐEMBER
Centrál Színház - Kisszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.9 / 10) - 735 értékelés alapján
  Leírás
A Nézőember - Dr. Falus András előadása

A színházban ülőket nézőnek hívjuk, de mi azt se bánjuk, ha a színház nézői látnak és értenek is. Ezért indítjuk el a Nézőember sorozatunkat. A magyar tudományos élet legfőbb szereplőit, sztárjait hívjuk el, hogy előadást tartsanak a Kisszínpadunkon. Az második előadást Dr. Falus András genetikus, immunológus tartja február 26-án, 19 órától a Kisszínpadon. Mi van megírva a génjeinkben? A sorsunk vagy a sorsunk valószínűsége? Bolyonghatunk-e szabadon a genetikai térképünkkel a kezünkben? Van-e valódi genetikai különbözőség az idegennek tartott népcsoportok és a számunkra jól ismertek között? Lehet, hogy a férfi és a nő között nagyobb van? Ha a géntérkép és vele együtt a biológiai forradalom meghozza a betegségek előrejelzését kialakulhat-e egy hosszú életű, egészséges társadalom?

És ha kialakul akkor az lehet etikus? Fontos ez egyáltalán, ha egészséges és sikeres? Mi lesz a gyerekeinkkel, a fiatalokkal ha az iskolarendszer nem ad választ ezekre a kérdésekre és elzárja a diákokat a tudományok megismerésétől? Az ember talán mégis több annál, hogy csak tévénéző és fogyasztó legyen.

De akkor mi legyen? Dr. Falus András A Semmelweis Egyetem egyetemi tanára, a Genetikai-, Sejt és Immunbiológiai Intézet igazgatója, az MTA rendes tagja és költő. Fő kutatási területe az immungenomika és a bioinformatika. Hangai B. András néven írt verseiből Básti Juli olvas fel.  
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!