1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
DONOR FOR PROMETHEUS
Katona József Színház - SUFNI
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
7.9 / 10
226 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Február 6-án nem mindennapi vendégprodukciónak adunk helyet: Antal Csaba díszlet- és jelmeztervező a tavalyi Prágai Quadriennálén nagy sikerrel bemutatott művészeti live act-jét mutatja be.

A prezentáció során - melyben egy élő sas is szerepet kap - a Donor for Prometheus egyes látványelemei is fontos szerepet kapnak, Antal Csaba pedig mélységeiben mutatja meg a projekt megszületését és utóéletét.  „A Donor for Prometheus egy olyan teátrális narrativ installáció, ahol művészi mesterség és tudomány kerül interakcióba az ALKOTÁS ÜGYÉ-ben. Igen, az ALKOTÁS ÜGYÉ-ről lesz szó.

A klasszika-filológusok mítoszértelmezése szerint a leláncolt Prometheus 10000 éve, mint büntetés a közeljövőben lejár, vagyis hogy egy sas minden nap kitépi a májának egy részét és ő minden nap újratermeli a saját máját. Ha megszabadul ettől a rettentő büntetéséből, akkor újra a tűzhöz, íráshoz, a fémöntéshez és egyéb mesterségekhez hasonló újabb hihetetlen adományokkal fog hozzájárulni az emberiség fejlődéséhez. Ebben az utolsó időszakban Prometheusnak problémái vannak a mindennapos májújratermeléssel. Minden, az ALKOTÁS-ban elkötelezett polgár, aki képzeletében érzi már a jövőben kiteljesedő, számunkra még beláthatatlan, minden területet érintő robbanásszerű változást, szolidaritásával kell, hogy előmozdítsa az ALKOTÁS ÜGYÉ-t. Szükség lesz a társadalmi szolidaritásunkra.(…)”
(Antal Csaba scénograph)

A február 6-án este negyed nyolckor kezdődő előadásra jegyek egységesen 1500 forintos áron weboldalunkon 5% kedvezménnyel vagy jegypénztárunkban megvásárolhatók.

***

2015. június 18. és 28. között Prágában került sor a világ legnagyobb szcenográfiai eseményére, a 13. Prágai Quadriennáléra (PQ 2015). A kiemelkedő jelentőségű nemzetközi színházművészeti kiállítást először 1967-ben rendezték meg, azóta elismerten rangos kulturális eseménnyé nőtte ki magát. A PQ ugyanis nem pusztán kiállítás, hanem olyan rendezvénysorozat, amely a szcenográfiát a vizuális művészetek széles spektrumában mutatja be. A magyar részvételt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából és támogatásával kezdetektől fogva az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szervezi és bonyolítja le. A kiállításon való részvétel az EMMI és az NKA támogatásával valósult meg.

Helyszín

Katona József Színház
Budapest, 1056, Petőfi Sándor u. 6.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!