Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DONOR FOR PROMETHEUS
Katona József Színház - SUFNI

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.9 / 10) - 226 értékelés alapján
  Leírás
Február 6-án nem mindennapi vendégprodukciónak adunk helyet: Antal Csaba díszlet- és jelmeztervező a tavalyi Prágai Quadriennálén nagy sikerrel bemutatott művészeti live act-jét mutatja be.

A prezentáció során - melyben egy élő sas is szerepet kap - a Donor for Prometheus egyes látványelemei is fontos szerepet kapnak, Antal Csaba pedig mélységeiben mutatja meg a projekt megszületését és utóéletét.  „A Donor for Prometheus egy olyan teátrális narrativ installáció, ahol művészi mesterség és tudomány kerül interakcióba az ALKOTÁS ÜGYÉ-ben. Igen, az ALKOTÁS ÜGYÉ-ről lesz szó.

A klasszika-filológusok mítoszértelmezése szerint a leláncolt Prometheus 10000 éve, mint büntetés a közeljövőben lejár, vagyis hogy egy sas minden nap kitépi a májának egy részét és ő minden nap újratermeli a saját máját. Ha megszabadul ettől a rettentő büntetéséből, akkor újra a tűzhöz, íráshoz, a fémöntéshez és egyéb mesterségekhez hasonló újabb hihetetlen adományokkal fog hozzájárulni az emberiség fejlődéséhez. Ebben az utolsó időszakban Prometheusnak problémái vannak a mindennapos májújratermeléssel. Minden, az ALKOTÁS-ban elkötelezett polgár, aki képzeletében érzi már a jövőben kiteljesedő, számunkra még beláthatatlan, minden területet érintő robbanásszerű változást, szolidaritásával kell, hogy előmozdítsa az ALKOTÁS ÜGYÉ-t. Szükség lesz a társadalmi szolidaritásunkra.(…)”
(Antal Csaba scénograph)

A február 6-án este negyed nyolckor kezdődő előadásra jegyek egységesen 1500 forintos áron weboldalunkon 5% kedvezménnyel vagy jegypénztárunkban megvásárolhatók.

***

2015. június 18. és 28. között Prágában került sor a világ legnagyobb szcenográfiai eseményére, a 13. Prágai Quadriennáléra (PQ 2015). A kiemelkedő jelentőségű nemzetközi színházművészeti kiállítást először 1967-ben rendezték meg, azóta elismerten rangos kulturális eseménnyé nőtte ki magát. A PQ ugyanis nem pusztán kiállítás, hanem olyan rendezvénysorozat, amely a szcenográfiát a vizuális művészetek széles spektrumában mutatja be. A magyar részvételt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából és támogatásával kezdetektől fogva az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szervezi és bonyolítja le. A kiállításon való részvétel az EMMI és az NKA támogatásával valósult meg.
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
1056, Petőfi Sándor u. 6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!