Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MARCEL ACHARD: A BOLOND LÁNY
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
A Karinthy Színház előadása

A bolond lány Jól hangzó cím. Valahonnan mindenkinek ismerős. Mintha látta volna. Pedig csak hallott róla. Krimiről van szó. Hátborzongató gyilkosságról. A Beaurevers-házban történt. Egy milliomos házában. Annyit biztosan lehet tudni, hogy a bolond lány nem visel bugyit. Gyöngyözőn kacag és megejtően őszinte. Domján Edit jut eszébe róla mindenkinek. Meg Földes Eszter. Most ő a bolond lány. Tény továbbá az is, hogy a kerület új vizsgálóbírót kapott. Camille Sevigné fiatal, tapasztalatlan és kellő rutin nélkül lát munkához. Viszont nagy az ambíciója. Szeretne feljebb lépni a hivatali ranglétrán… A cselekmény középpontjában a gazdag ház meggyilkolt sofőrjének, Miguel Ostosnak a halálesete áll, amelynek körülményeit a frissen Párizsba helyezett, ambiciózus vizsgálóbíró próbálja feltárni.
A darab magyarországi bemutatójára 1964-ben került sor parádés szereposztásban: Domján Edit, Márkus László és Csűrös Karola főszereplésével. Az idősebb korosztály mindmáig szívesen emlékszik az akkori előadásokra. A Karinthy Színház tehát nagy fába vágta a fejszéjét, amikor műsorra tűzte a komédiát. A darab műfaja nehezen meghatározható: keverednek benne a bűnügyi történet és a vígjáték tematikai elemei. A humoros megjegyzések, nemegyszer sikamlós utalások oldják a gyilkossági eseten alapuló történet feszültségét, a háttérben mindvégig jelen lévő bűn és büntetés motívuma azonban komolyabb felhangot ad a félreértésekre, szóviccekre, a szereplők stílusbeli eltéréséből fakadó humorra épülő könnyedebb jeleneteknek is. Ártatlanság és bűnösség, felelősség és engedelmesség, megfelelési kényszer és az önbecsülés megtartása. Vígjátékhoz túlságosan elgondolkodtató, krimihez túlságosan könnyed.
  Szereposztás
Josefa Lantenay 
Földes Eszter 
Camille Sevigne vizsgálóbíró 
Szabó P. Szilveszter 
Antoinette Sévigne, a felesége 
Eke Angéla 
Benjamin Beaurevers 
Csonka András 
Marie Dominique Beaurevers 
Bozó Andrea 
Eduard Lablache, főügyész helyettes 
Mihályi Győző 
Eduard Lablache, főügyész helyettes 
Németh Gábor 
Julien Morestan, törvényszéki írnok 
Szirtes Gábor 
Elie Cardinal ügyvéd  
Rábavölgyi Tamás 
Őr 
Inoka Péter 
  Stáblista
Rendező 
Karinthy Márton 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?