Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
PÁRNICZKY QUARTET: BARTÓK ELECTRIFIED
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Párniczky András Bartók electrified címmel egy új repertoárt hozott létre Bartók rövidebb műveinek feldolgozásával.

Közreműködik: Párniczky András - gitár
Bede Péter - szaxofon, tárogató
Ajtai Péter - nagybőgő
Baló István - dob Párniczky András 2001-ben alakította meg a Nigun zenekart. Azóta számos országban léptek fel Európában (Anglia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Görögország, Macedónia, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia), valamint a tengerentúlon New Yorkban és Washingtonban. Olyan vendégszólistákkal játszottak, illetve készítettek felvételt, mint John Zorn, Don Byron, Frank London, Matt Darriau (Klezmatics), Steven Bernstein (Sex Mob), Daniel Zamir, Dresh ‘Dudás’ Mihály, Lukács Miklós vagy Szabó Dániel. A Párniczky Quartet a Nigun tagságából alakult azért, hogy megszólaltassa a Bartók electrified darabjait. Bartók az emberiség zenéjének kiemelkedő alakja, zeneszerzője volt. Nyitottsága nem csak a népzene, de a jazz, az improvizatív zene irányában is megvolt. Maga is érdeklődött a rögtönzés iránt (Improvizációk magyar parasztdalokra), Kontrasztok címmel pedig kamaraművet komponált a korszak legmeghatározóbb jazz-klarinétosa, Benny Goodman számára. Ezen műfajok közös eredőjén elindulva Párniczky András Bartók electrified címmel egy új repertoárt hozott létre Bartók olyan rövidebb műveinek feldolgozásával, mint a Mikrokozmosz, a 10 könnyű zongoradarab és az említett Kontrasztok. Az így létrejövő egyszerre komplex és érzelemdús zene Bartók világát úgy jeleníti meg, hogy közben a zenekar erős, jól felismerhető hangzása is megmarad. „A zenei improvizáció: nyelv, amely egyben az emberi létezés legmélyebb rétegei és legmagasabb dimenziói közvetlen megszólalása. Így a rögtönzés akár a bartóki zene konfesszionális művészet, ami a dolog lényegét tekintve már önmagában rokonságot mutat. Ezt annak idején jól érezte Bartók maga is.” Szabados György Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?