Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BLIXEN BÁRÓNŐ SZERELMEI
Pinceszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.9 / 10) - 686 értékelés alapján
  Leírás
Eredeti dán színdarabot professzionális magyar színházban még nem mutattak be.

Magyarországon Karen Blixen népszerű, regényeit nem könnyű beszerezni. Pedig Kertész Judit kiváló fordításában valódi élvezet a Hét fantasztikus történet, A sors anekdotái, vagy a Téli regék olvasása. És akkor még nem említettük a Volt egy farmom Afrikában-t, amelynek filmváltozata világszerte ismertté tette ezt a különös asszonyt. Úgy hírlik, hogy Hemingway, mikor megkapta a Nobel-díjat, azt mondta, Blixen jobban megérdemelte volna. De Karen Blixen - a férje után Blixen bárónő - soha nem kapta meg. Mindig úgynevezett megosztó személyiség volt, de most, mikor már csak a művei vannak velünk, végül elfoglalhatja helyét a legnagyobbak között. Ezt a célt szolgálná ez az előadás is, mely Blixen életének különös eseményeit eleveníti meg.

Nils Peter Juel Larsen (1942-), aki ismert dokumentarista, író, hiteles, első kézből megismert történetet mesél el. Igazi játék ez, irodalomról, színházról, érzésekről, világokról, tehetségről, szenvedélyről. És mindez kiváló színészekkel egy stúdiószínházi szalonban.

Eredeti dán színdarabot professzionális magyar színházban még nem mutattak be. Filmekből készültek előadások, (Ünnep) regény dramatizálások is előfordultak (Janne Teller: Semmi), de eredeti dán színdarab, melynek ez a legelső előadása, tehát világpremierje - még nem kerül színre Magyarországon. Szerző: Nils Peter és Juel Larsen Fordító: Kertész Judit
 
  Szereposztás
A bárónő 70 évesen 
Esztergályos Cecília 
A tanár  
Széles Tamás 
A kiadó 
Schnell Ádám 
  Stáblista
Rendező 
Kőváry Katalin 
Díszlet, jelmez 
Dőry Virág 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Pinceszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
  Hogy tetszett?