Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZÓCEÁN – ZENÉS FELOLVASÓEST RÉGI ÉS ÚJ IZLANDI VERSEKRE
RS9 Színház - RS9+ "Vallai kert"

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 1690 értékelés alapján
  Leírás
Vajon mi bántja az öreg izlandi halászokat? És a teremtés istennőjét? Hogyan néz ki a nyár Reykjavíkban, és honnan nézve van mindig telihold?

Dunajcsik Mátyás író és műfordító nagyjából másfél éve tanul izlandi nyelvet és irodalmat Reykjavíkban. Új versfordításai az utóbbi száz év legkiválóbb izlandi szerzőinek munkáiból készültek, mint például Grímur Thomsen, Steinn Steinarr, Sjón, Ragnar Helgi Ólafsson és Kári Tulinius, élő szerzők esetében a legfrissebb, idén ősszel megjelent kötetekből válogatva. A korábban magyarul még soha nem hallott szövegeket ezen az estén a Panda elektronikus zenéjével, Jánosházi Péter csellójátékával és Korai Zsolt vetítéseivel mutatja be a magyar közönségnek, néhány saját, Izlandra költözése után készült verssel együtt. A fordítások szövegei a későbbiekben a Versum világirodalmi portálon (http://versumonline.hu) fognak megjelenni.

Az este előtt 16 órától és utána a Skandináv Ház (http://skandinavhaz.hu) hagyományos téli könyvvásárán a skandináv kultúrát kedvelők 20% kedvezménnyel vásárolhatnak, hogy karácsonykor meglephessék szeretteiket a skandináv szerzők egy-egy kötetével. Bízunk abban, hogy sokan találnak kedvükre való finomságokat a jeles művek magyar fordításai között is.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyeket mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
  Hogy tetszett?