Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
EÖTVÖS PÉTER: SENZA SANGUE, BARTÓK BÉLA: A KÉKSZAKÁLLÚ HERCEG VÁRA
Armel Opera Festival - Nemzeti Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Opéra Théâtre d'Avignon. (Avignon, Franciaország) Eötvös Péter: Senza Sangue Opera egy felvonásban. A szövegkönyvet Mezei Mari írta. 10% elővásárlási kedvezmény 2015. december 30-ig!

Eötvös Péter: Senza sangue  "A Senza sangue Eötvös Péter zeneszerző új műve, amelyet kifejezetten Bartók Béla 
A kékszakállú herceg vára című egyfelvonásos operája párdarabjául szánt a szerző.  A mű alapját Alessandro Baricco azonos című kisregénye adja, amelyböl a librettót Mezei Mari, a szerző állandó alkotótársa írta. A Senza sangue, hasonlóan a Kékszakállúhoz, két szereplős.  A Férfi és a Nő közötti különleges kapcsolat mögött gyilkosságok állnak. A Férfi hosszú idő elteltével felbukkan a Nő életében, és ez a találkozás a múlt rémségeit és a lelki traumák feloldására való törekvést idézi mindkettőjükben." Rendező: Alföldi Róbert
Vezényel: Eötvös Péter Versenyszerep:
„A Férfi”: Romain Bockler (Franciaország)
„A Nő”: Albane Carrère
Közreműködik: a Pannon Filharmonikusok   Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára Opera egy felvonásban. A szövegkönyvet Balázs Béla írta. A kékszakállú herceg vára Bartók Béla egyetlen, egyfelvonásos operája, amelynek szövegkönyvét Balázs Béla írta.  Kékszakáll egy létező herceg volt, akit 1440-ben halálra ítéltek Franciaországban, és alakját többször feldolgozták.  A Balázs Béla által írt műben a főszereplő egy magyar népballada hőseként jelenik meg, amit Bartók a zeneműben is hangsúlyoz. Az operát Bartók Béla 1911-ben komponálta, de első színpadi bemutatójára 1918-ban került sor a budapesti Operaházban, de csak felújítása után, 1938-ban vált sikeressé. A darabnak két főszereplője van: a Kékszakállú herceg és Judit, az új felesége, aki ugyan baljós történeteket hallott Kékszakáll váráról, hűen követte férjét. A várban hét zárt ajtót lát, amelyek mögött fájdalmas világ tárul Judit elé, de férje nem akarja feltárni múltjának sötét korszakait.  A hetedik ajtó kinyitását végképp ellenzi, de Judit kérlelhetetlen, és ez a végzetét jelenti.  Rendező: Nadine Duffaut
Vezényel: Eötvös Péter Judit: Miksch Adrienn (Magyarország)
Kékszakáll: Szemerédy Károly
Közreműködik: a Pannon Filharmonikusok
  Stáblista
Rendező 
Alföldi Róbert 
Zeneszerző 
Eötvös Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?