Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

HOSSZÚHAJÚ VESZEDELEM
Turay Ida Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 783 értékelés alapján
  Leírás
Gárdonyi Géza: HOSSSZÚHAJÚ VESZEDELEM Vígjáték két részben

Agglegények együtt töltik a karácsonyestét a Hungária egyik termében és – szórakozásképpen – mindegyik elmeséli, hogyan sikerült megmenekülnie a “hosszúhajú veszedelem” elől – s élhet “boldog” agglegénysorban. Az elbeszélések főszereplőiről kiderül, hogy tulajdonképpen nem is mindig olyan “veszedelmesek”, mint amilyennek hirdetik őket, bár vannak közöttük önző, számító vagy egyéb, nem éppen kellemes tulajdonsággal rendelkező emberek is. Az agglegénység oka pedig legtöbbször nem is a “veszedelem ” elől való menekülés, hanem azok a társadalmi konvenciók, melyek igen gyakran beleszólnak minden ember életébe. Az elbeszélések bizonyítják, hogy a “nőgyűlölő” Gárdonyi jól ismerte a “szépnemet”. Színes képet rajzol a kor társadalmáról, szokásairól. Ellenérzéseit, családról, házasságról alkotott véleményét, nézeteit szereplőivel mondatja el. A hol vidám, hol ironikus történetek minden nézőnek jó szórakozást ígérnek.
  Szereposztás
Jenő, bíró 
Benkő Péter 
Aladár, ezredes 
Bregyán Péter 
Tamás, bankigazgató 
Nagy Gábor 
Ödön, tanár 
Mikó István 
Kelemen, képviselő 
Győri Péter 
Mama, Vénasszony, Anya 
Halász Aranka 
Jolán, Cigányasszony, Márta 
Vásári Mónika 
Viki, Rozi, Ágnes, Nevelőnő 
Szabó Anikó 
Náni, Erzsi, Éva 
Rárósi Anita 
  Stáblista
Rendező 
Mikó István 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, a Turay Ida Színházban a mobiltelefonodon is bemutathatod a jegyed.
  Cím
  Hogy tetszett?