Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KOCSIS ISTVÁN: A TÉR
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 358 értékelés alapján
  Leírás
Új színházi élményeknek ad teret a Kultúrkúria 2016 évad januárjától Klebelsberg Kamaraszínház + címmel . A bérletben meghirdetett nagyszínházi előadások mellett szeretnénk a magyarországi és határon túli repertoárokból kisebb teret igénylő, időnként kísérletező előadásokat válogatni, s ezzel a színházi világ sokszínű, izgalmas, különböző stílusokat alkalmazó produkcióit is felkínálni a kedves közönségnek.

Az első két alkalommal, januárban és februárban két ragyogó színész bravúros játékéban gyönyörködhetünk. Január 22-én a marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadását láthatjuk, Sebestyén Aba közreműködésével. Kocsis István Tér című, Bolyai Jánosról szóló egyszemélyes drámája kerül bemutatásra, Sebestyén Abát ismeri a hidegkúti közönség, nem régen játszotta színpadunkon a Szeretik a banánt, elvtársak? című monodrámát. „A tér tudománya mégiscsak elég szép marad. Éppen a dolog természetében rejlik, hogy ez logikai következtetések útján nem ismerhető fel, csak közvetlen szemlélet alapján. Sőt még az angyalok számára is hozzáférhetetlen marad, ha közvetlenül ki nem tapasztalják. Csak egyetlen olyan lény van, kinek szemlélete előtt az egész természet nyitva áll: Isten, a tér mestere.” Az abszolút térelmélet matematikai megalkotója, Bolyai János ezúttal filozófusként jelenik meg Kocsis István monodrámájában és a gondolkodó-alkotó ember önmeghatározó dilemmáival keresi a helyét az őt körülvevő világban, amit egyszerűen „TÉR”-nek nevez. A világot „másként látó geométer” az emberiség „üdvét” tartja legfontosabb feladatának, mely az önmagunk legyőzésén alapuló felemelő érzés, a végtelen tér megtapasztalása, az időtlen „ÉN” csillagként alakuló felfedezése. Sebestyén Aba a színpad terében és a néző tekintetébe kapaszkodva megidézi Bolyai János sajátságos térmegélését, személyiségének letisztulásán keresztül, mindnyájunk számára elérhetővé téve az abszolút tér-élményt. Az előadást a Magyar Kultúra Napja tiszteletére mutatjuk be.
  Szereposztás
Bolyai János 
Sebestyén Aba 
  Stáblista
Rendező 
Török Viola 
Dramaturg 
Török Viola 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?