Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
EUSEBIUS - SCHUMANN II. RÉSZ - ÓBUDAI DANUBIA ZENEKAR
Budapest Music Center

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Schumann–sorozat 2. koncert

Schumann: Esz-dúr variációk egy eredeti témára (Szellem-variációk)
Kurtág György: Hommage à R. Sch.
Schumann: Adagio és allegro
Schumann: III. „Rajnai” szimfónia
közreműködik Balogh Ádám – zongora | Eckhardt Gábor – zongora | Madák Katalin – brácsa | Tószegi Bernát – klarinét | Tekula Endre – kürt
vezényel | Hámori Máté
házigazda | Eckhardt Gábor Ahogy haladt az idő, egyre több komor szín jellemezte Schumann műveit – egy boldog családi élet ellenpontjaként mintha fokozatosan elmagányosodott volna soro­zatunk főszereplője, legalábbis műve­i­nek hangvétele sokszor ezt sugallja. Utol­só – még ép elmével befejezett – zon­goraműve sem véletlenül kapta a „Szel­lem-­va­ri­á­ciók” címet. Mégis, korunk egyik legérzékényebb komponistája, Kurtág György pont ennek a késői korszaknak egyik furcsa szerzeményéből, a zongo­rá­ra, brácsára és klarinétra írt „Mese el­beszélések”-ből merített ihletet Schumann szellemiségét megidéző művéhez. Hiába a sok furcsaság és befelé fordulás, szerzőnk talán legkiválóbb szimfóniája az utolsónak komponált „Rajnai”, amely azokat a hullámokat kelti életre hangjaival, melyek végigkísérték az életét.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a BMC-ben elég, ha a vásárlásnál használt nevet bemondod a pénztárban vagy bemutatod a jegyed okostelefonon.
  Cím
  Hogy tetszett?