Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

BIHARI JÁNOS TÁNCEGYÜTTES ÉS BARTINA NÉPTÁNCEGYÜTTES
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
A Vásárhelyi László Táncszínpad vendégei amatőr, vagyis öntevékeny formában működő táncegyüttesek – az általuk bemutatott produkciók azonban a színpadi néptánc izgalmas, sokszor kísérletező, új látásmódot megjelenítő remekművei.

Immár hagyomány, hogy a sorozatban való fellépésre két országos néptáncfesztivál (a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál és a Zalai Kamaratánc Fesztivál) különdíjasait hívjuk, ezúttal a szolnoki különdíjas Bihari János Táncegyüttes mellé párként a budapesti együttessel baráti kapcsolatban lévő szekszárdi Bartina együttest hívtuk meg, így egy estén két különböző műhelyt is megismerhetnek a nézők. Bihari János Táncegyüttes: Az együttest 1954-ben alapították a Kossuth-díjas néprajzkutató és koreográfus, Novák Ferenc és barátai. Napjainkban már az alapítók unokái táncolnak a Prima Primissima díjas együttesben, mögöttük sorakozik a művészeti iskola közel 200 növendéke. Az együttes tagjai voltak az első budapesti táncház kezdeményezői 1972-ben. Számos hazai és külhoni fesztivál szereplőjeként, nemzetközi rangot, elismerést szerezett. A Bihari alkotóműhelyében kezdetektől fogva a Kárpát-medencei néptánckincs színpadi megjelenítésének újabb és újabb útjait keresik a koreográfusok, alkotott itt többek között Györgyfalvay Katalin, Szigeti Károly, Foltin Jolán, Timár Sándor, Zsuráfszky Zoltán, manapság pedig Juhász Zsolt, Horváth Zsófia és Lengyel Szabolcs. Ez a műfaji és alkotói nyitottság eredményezte, hogy a Bihari az elmúlt hatvan évben mindig a vezető amatőr együttesek közé tartozott. Az előadásban válogatást láthatunk az elmúlt időszakban készült koreográfiákból, megidézve a Kárpát-medence színes és változatos népzenei és néptáncvilágát. Tánckarvezetők: Mikóczy Anita és Lengyel Szabolcs Művészeti vezető: Neuwirth Annamária Bartina Néptáncegyüttes: A szekszárdi székhelyű együttes közel ötven éve alakult, a ma már egyesületként működő, majd’ 300 táncost számláló Bartina gyermek és ifjúsági korosztálya táncos képzéséről 1993 óta a művészeti alapiskola néptánc tagozata gondoskodik. Az Egyesület elsőrendű feladata szűkebb hazájának, Tolna megye és a Sárköz hagyományainak, szokásainak megismerése, megóvása, valamint a Kárpát-medence tánckultúrájának megismerése, színpadra állítása, a népi kultúra közvetítése. Tánccsoportjaik az autentikus táncstílust képviselik, koreográfiáik gyakran dolgoznak fel szokásokat, meséket, történeteket. A kiválóan minősült együttes és csoportjai számos hazai és külföldi fesztivál sikeres résztvevői, díjazottjai. Művészeti vezető: Matókné Kapási Julianna Kísér a Tarsoly zenekar
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
  Hogy tetszett?