Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
J(A)ZZ! - DAVID HELBOCK – LORENZ RAAB DUO (A)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
David Helbock, az Opusba lassanként „hazajáró” zseniális osztrák zongorista, a Montreaux-i jazz zongoraversenyek többszörös díjazottja és közönségdíjasa ezúttal duóban lép a klub színpadára. Úgy virtuozitásban, mind művészi színvonalban hozzá hasonló kaliberű társa a bécsi Volksoper első trombitása, a többszörös Hans Koller-díjas Lorenz Raab.

A két kivételes művész egymásra találása különleges szerencse, hiszen a két vorarlbergi származású zenész komponistaként is remekel, más-más stílusban. Helbock, aki többek között egy év alatt megalkotta a 365 szerzeményt tartalmazó „Real Book”-ját, le sem tagadhatja például Prince iránti zenei vonzódását, ami a Sometimes it Snows in April egy csodálatos feldolgozásában közvetlenül is tetten érhető. Mindeközben Lorenz Raab olykor Purcellhez (Dido és Aeneas) vagy Schuberthez (Kupelwieser Waltz) közelítő műveiben már a klasszikus zene világa tükröződik. Kettejük közös muzsikájában komplex, mégis könnyen befogadható dallamok szólalnak meg „unplugged” előadásban, technikai trükkök nélkül – s közben bátran kísérleteznek hangszereik egész egyedi megszólaltatásával is. A trombita hangjai néha az óceán moraját idézik, majd a zongora belépésével szinte észrevétlenül alakulnak át egy gyönyörű ballada melódiájává. David Helbock számára ez a duó a koncentrációt, a redukciót, a lényegesre törekvést jelenti, a dolgok egyfajta leegyszerűsítését és eltávolodást a nagyszabású projektektől. Raab ugyanakkor mindig is szeretett volna egy igazi, klasszikus duót, improvizatív kontextusban. Nos, bátran kijelenthetjük: sikerült. Közreműködik: David Helbock - zongora
Lorenz Raab - trombita "Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894."
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?