Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ESZTERLÁNC EGYÜTTES FEAT. DRESCH MIHÁLY - AKUSZTIKUS, AUTENTIKUS
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az Eszterlánc Együttes az egykori parasztbandák mintájára alakult vonószenekar, amely elsősorban az erdélyi mezőség hagyományos népzenéjét játssza.

Koncertjeiken és hangfelvételeiken gyakran működnek közre mezőségi énekesek és zenészek. Az 1998-ban alakult formáció motorja és állandó tagja Császár Attila, aki mindig jó érzékkel válogatja össze társait e vidék zenei hagyományának legjobb ismerőiből. A közelmúltban jelent meg legújabb albumuk Jegesen címmel, amely a mezőségi falvak közül ezúttal Búza, Melegföldvár, Mezőkeszü és Mezőveresegyháza népzenéjét, népdalait mutatja be. A lemezen közreműködnek Szilágyi Anna melegföldvári, valamint Takács Anna és Takács Piroska búzai énekesek, akiket a magyarországi közönség is jól ismerhet. Az együttes rendszeres vendégzenésze Dresch Mihály, furulya- és szaxofonjátékát az Eszterlánc több lemezén is rögzítették. Dresch olyan természetességgel veszi birtokba hangszereivel az erdélyi táj zenéjét, hogy – kellő dokumentáció hiányában – nagy fejtörést okozhat majd a jövő évszázad népzenekutatóinak, ha a népzenei hitelességről kell majd ezen felvételek alapján időtálló kijelentéseket tenniük. Reméljük, hogy az egyik lemezborítójukon olvasható műfaji önmeghatározás, miszerint zenéjük „népszerűtlen népzene”, csak szóvicc marad, hiszen ennek a gyönyörű zenének ott a helye a hazai zenei palettán. Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont
Dresch Mihály - fuhun, szaxofon; Szilágyi Anna, Navratil Andrea, Sturcz Noémi (ének) Eszterlánc: Mihó Attila (hegedű); Juhász Dénes (hegedű, furulya); Császár Attila (brácsa); Liber Róbert (bőgő)
   
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?