Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
*VOX INSANA KÓRUS*
Tolnay Klári Terem - TOLNAY KLÁRI TEREM

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 160 értékelés alapján
  Leírás
Már hagyományosnak mondható az évente megrendezett szólókoncert, ahol a tagok egyénileg és kisebb kamaraegyüttesként is bemutatkozhatnak.

A Vox Insana Kamarakórus 2009-ben alakult egy rákoskeresztúri középiskola baráti társaságából. A lelkes fiatalokat az akkor harmadéves zeneakadémista, Tőri Csaba kezdte vezetni - s vezeti mind a mai napig. Koncertjeiken állandóak a karnagy általi magyarázatok és a nézők sokszor aktív résztvevői a zenei élménynek. A darabok részletes megismerését gyakran egy-egy érdekes elem külön bemutatásával segítik - karnagyi magyarázat kíséretében. Sok éve résztvevői az Énekel az Ország és a Kórusok Éjszakája rendezvényeinek. A kórus közösségértelmezését igyekeznek kiterjeszteni a hallgatóságra is, szinte minden koncert után lehetőséget adnak a helyszínen egy kötetlen beszélgetésre, élménymegosztásra, közös éneklésre. Már hagyományosnak mondható az évente megrendezett szólókoncertjük, ahol tagjaik egyénileg és kisebb kamaraegyüttesként is bemutatkozhatnak. A kórus 2014-ben, a The Bridge of Music nemzetközi kórusversenyen Arany Diplomát és a legjobb Kodály-mű előadásáért járó különdíjat nyert, 2015-ben pedig a Keszthelyi Dalünnepen ért el Arany diplomával minősítést. RÉGI? ZENE. A Vox Insana Kamarakórus műsorán igazán régi és igazán újszerű művek találnak egymásra és alkotnak egyszerre kontrasztot egymással. A műsorban elhangzó művek segítségével kulcsot kapunk a régebbi korok aktualitásainak megfejtéséhez; valamint olykor a jelenkor legvadabb, extravagáns kompozíciói között is ráismerhetünk azok valódi, reneszánszos lelkére. A kórus meglepetése:
Vajon egy kórusművet meghallgatva biztosan köthetnénk fogadást, hogy szerzője kortársunk-e, vagy már 450 évvel ezelőtt is alkotott? Hogy mindez kiderüljön, szeretettel várjuk Önöket november 15-én, 18 órakor!
  Jegynyomtatásról
  Cím
1056, Budapesti Ward Mária Iskola, Irányi u. 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?