Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ISTVÁNFI BALÁZS ÉS NÉMETH ANDRÁS – MENTÉS MÁSKÉNT TRIÓ (AKUSZTIKUS,AUTENTIKUS)
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Lehet-e ötvözni a barokk kamarazene érzékeny interakcióját, a mai fülnek gyakran szokatlan középkori zenei gyakorlatot és a magyar népi hangszerek rusztikusnak tűnő hangzásvilágát?

Számos népzenei formáció adott már pozitív választ e kérdésre, közülük két kiemelkedő csoport – egy duó és egy trió – lesz az Akusztikus, autentikus sorozat vendége. Istvánfi Balázs és Németh András duójukat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékén alapították 2010-ben, ahol zenei tanulmányaikat folytatták. Hangszereiken kezdettől fogva egyfajta „progresszív burdon-zenei hangzás” megvalósítására törekednek. A tekerőre és a dudára jellemző, a középkori zenei gondolkodásban gyökerező, állandóan hallható alaphang a két művész számára nem jelent korlátot. Sokkal inkább zenei háttérként szolgál a tökéletesre csiszolt összjáték keretében megszólaló, végtelenül precíz dallamcsipkék állandó újraalkotásához. Repertoárjuk a hagyományos népzenén kívül népzenei átdolgozásokat, historikus és kortárs műveket, valamint saját szerzeményeket is tartalmaz. A Mentés Másként Trió tagjai 2005 óta zenélnek együtt, és elsősorban magyar népzenét játszanak. Előadásaikat áthatja az alkotó kísérletezés, amely a népi éneklés és táncmuzsika mély ismeretéből táplálkozik. A trió tagjai gyűjtőként, előadóként és zenetanárként tanulmányozták több magyarlakta vidék, különösen a moldvai csángó magyarok zenei hagyományait. A színpad elkerülhetetlenül új megvilágításba helyezi az eredeti funkcióit hátrahagyott népzenét. A trió ennek tudatában úgy keres új utakat, hogy közben ragaszkodnak a hagyományos ének–hegedű–koboz hangszertársuláshoz, a magyar népzene legszebb dallamait pedig nem kötik stílusidegen ritmusok, zenei divatirányzatok béklyójába. Koncertjeiken a népdalok és népi táncdallamok mellett énekelt versek és történeti énekek is megszólalnak. Kiemelkedő eredményük, hogy a trió prímása, Lipták Dániel kapta az első Halmos Béla-díjat tavaly a Zeneakadémián. Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont Istvánfi Balázs (duda), Németh András (tekerő) Mentés Másként Trió: Ivánovics Tünde (ének), Fábri Géza (pengetős hangszerek), Lipták Dániel (hegedű)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?