Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DAVE DOUGLAS URI CAINE - JAZZ ITT!
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A trombitás Dave Douglas és a zongorista Uri Caine zenei stílusának behatárolásához a szokásosnál több jelzőre van szükség, ezzel együtt duójuk az egyik legevidensebb együttműködésnek tekinthető a modern kori jazzben.

Mindketten hangszerük lenyűgözően virtuóz megszólaltatói, akik zeneszerzőként is évtizedek óta jelentős szereplői az amerikai keleti parti jazzéletnek. Az avantgárd jazz, a modern creative kifejezéssel illetett irányzat, a post-bop éppúgy meghatározta törekvéseiket, mint a – főként 20. századi – klasszikus zene és a zsidó zenei hagyományok. Bár Caine már az ezredforduló óta tagja Douglas zenekarának, és számos közös lemezfelvételen bemutatták összehangoltságukat, a 2014-es Present Joys volt az első duóalbumuk, amellyel máris széles körben váltottak ki lelkesedést hallgatóságuk és zsebeltek be elismeréseket a szakma körében. Ezen a felvételen elsősorban az 1700-as években, az Amerika déli területein keletkezett, protestáns himnuszok és az amerikai folkdalok elemeit egyesítő Sacred Harp daloskönyvből válogattak zenei alapanyagot, de természetesen saját szerzeményeik is megtalálhatók a lírai hangvételű, intim megszólalásokat tartalmazó, mégis kísérletező kedvet mutató albumon. A Zeneakadémián hasonló kalandokba fog bocsátkozni a két kiváló improvizatőr. Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?