Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUDA FOLK BAND - AKUSZTIKUS, AUTENTIKUS
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Buda Folk Band tagjai gyerekkoruk óta foglalkoznak a magyar nyelvterület zenei hagyományával.

A szülők között találjuk például a korai Muzsikás meghatározó tagjait is. Ha úgy tetszik, egy revival zenészdinasztia születésének lehetünk tanúi, talán az egykori hagyományozódás gyakorlatának 21. századi parafrázisaként. Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában. Olyannyira, hogy más zenei műfajok hatása alól sem vonják ki magukat. E hatások a Kárpát-medencében megtalálható népi hangszerek sajátos hangszerelésével kiegészülve adják a zenekar egyéni hangját. Első lemezük, a Sűrű Vándor 2011-ben, a második 2013 őszén jelent meg Magyar Világi Népzene címmel. Utóbbi 2014 januárjában a World Music Charts Europe listáján a 2. helyen állt. Zenei önmeghatározásuk szerint – ahogy erre második lemezük címe is utal – „világi” népzenét játszanak. Hogy e szójáték pontosan mit is takar, reméljük, kiderül a koncerten. Vélhetőleg nem a középkortól datálható, egyházi-világi tematikus fogalompárra utalnak, amely hagyomány hatása a komolyzene-könnyűzene kettőségében máig gyűrűzik. De ha már a szójátékoknál tartunk, a harmadik lemezük címe csak ez lehet: Magyar népi világzene. Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont
Maruzsenszki Andor, Takács Ádám (hegedű, ének); Csoóri Sándor ’Sündi’ (kontra, bolgár tambura, ének); Éri Márton (brácsa, kontra, ének); Salamon Soma (harmonika, furulya, kaval, ének); Szabó Csobán Gergő (bőgő, gitár, cselló, kórus) Közreműködik : Márczi Anna 'Tücsi' (ének, kórus)
   
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?