Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TÓTH-MÁTHÉ MIKLÓS: A NAGYRAHIVATOTT
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
Tóth-Máthé Miklós: A nagyrahivatott Az Esztergomi Várszínház és a Zanotta Art Kulturális és Művészeti Egyesület produkciója. a Klebelsberg Kuno Hét programja

A színdarab a XVI. században csaknem római pápává lett érsek, Bakócz Tamás történetét mondja el nagy drámai erővel. Bakócz Tamás és Dózsa György viszonyát, az őket körülvevő történelmi helyzetet, Bakócz személyes drámájának problematikáját érinti. Feszes dialógok, egymásra épülő, néhol pergő riposztok, belső monológok követik egymást. A fő vonulatot Bakócz Tamás és Ulászló történelmi helyzetelemzése jelenti, ebbe van beleszőve a két öregedő ember barátsága, életfilozófiája. Új megvilágításba helyezi Bakócz és Dózsa tisztázatlan történelmi szerepét az 1514-es tragédiában. A darab feszegeti az országon belüli széthúzás kérdését, a mindenkori nehéz történelmi helyzetben az összefogás jelentőségét is. Szakonyi Károly recenziója szerint a darab a következő lényeges kérdéseket firtatja: Tudunk-e torzsalkodás nélkül, vállvetve összefogni nagy célokért? Tudjuk-e önös érdekeinket alárendelni a közösség javának? Vajon mindig meggyőződésünk szerint cselekszünk-e, vagy a nagyravágyás, az előmenetel lehetősége elhallgattatja bennünk a lelkiismeret szavát? Az előadás időtartama 90 perc egy szünettel.
  Szereposztás
Bakócz Tamás 
Horányi László 
II. László 
Ivaskovics Viktor 
Dózsa György 
Szinovál Gyula 
Zápolya János 
Ferenczi Attila 
Bornemissza János 
Körtvélyessy Zsolt 
Erdődi Péter 
Kacsur András 
Bakócz Katalin 
Tarpai Viktória 
Váradi Márton 
Illés Dániel 
Vajai Ferenc 
Benedek Gyula 
Futár 
Smál-Szilaj Gábor 
  Stáblista
Rendező 
Árkosi Árpád 
Tervező 
Szűcs Zsolt 
Tervező 
Ondraschek Péter 
Tervező 
Zanotta Veronika 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?