Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ZENE ÉS IRODALOM
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az iskolások között vannak matekosok, vannak magyarosok, vannak „föcisek” vagy éppen „törisek”. A különféle szubkultúrák persze nincsenek zárva egymás előtt, s különösen szabad köztük az átjárás, ha a zenéről van szó.

Hiszen a zenének mindenhez van kapcsolódási pontja: a matematikáról éppúgy sok mindent elárul, mint az irodalomról, a földrajzról vagy akár a sportról. A Zeneakadémia ifjúsági programsorozata, vagyis a Liszt-kukacok Akadémiája keretében megvalósuló négy kistermi koncert az utóbbi négy területre merészkedik ki, utolsó alkalommal zene és irodalom kapcsolatának mibenlétét vizsgálva. Mi történik egy verssel, ha megzenésítik? Kell-e jó vers a jó dalhoz, avagy a jó verset tönkreteszi a jó dallam? Hogyan lehet a zenében irodalmi módon gondolkozni? A zene poétáinak korából, a 19. századból származó dalok és zongoraművek segítségével ezekre a kérdésekre keresi a választ a felső tagozatos általános iskolásoknak meghirdetett koncert, amelynek két előadója, Darázs Renáta és Kiss Péter összeszokott kamarapartnerek, mi több, az intellektuális muzsikusok táborába tartoznak. (A koncert a két évvel ezelőtti, azonos című hangverseny ismétlése.)

Műsor: Debussy: Holdfény (L. 75/3)
Fauré: Holdfény (Menüett), op. 46/2
Debussy: Holdfény (L. 86/3)
Schubert: A vándor éji dala I. (D. 224)
Wolf: A vándor éji dala I.
Liszt: A vándor éji dala I.
Liszt: 123. Petrarca-szonett Közreműködik: Darázs Renáta (szoprán); Kiss Péter (zongora) Mesél: Fazekas Gergely
  Stáblista
Mesélő 
Fazekas Gergely 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?