Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ZENE ÉS MATEK
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az iskolások között vannak matekosok, vannak magyarosok, vannak „föcisek” vagy éppen „törisek”. A különféle szubkultúrák persze nincsenek zárva egymás előtt, s különösen szabad köztük az átjárás, ha a zenéről van szó.

Hiszen a zenének mindenhez van kapcsolódási pontja: a matematikáról éppúgy sok mindent elárul, mint az irodalomról, a rajzról vagy akár a sportról. A Zeneakadémia ifjúsági programsorozata, vagyis a Liszt-kukacok Akadémiája keretében megvalósuló négy koncert az utóbbi négy területre merészkedik ki, elsőként a zene legfontosabb társtudományát szólítva meg, a matematikát. Milyen számarányok működtetik a zenét? Hogyan lehet a zenében megjeleníteni a firenzei dóm építészeti megoldásait? Milyen matematikai rejtvények bújnak meg egyes zeneművekben és miként törhető fel ezeknek a kódja? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a felső tagozatos általános iskolásoknak meghirdetett koncert, amelyet a tanárként és karnagyként egyaránt kimagaslóan tehetséges Mészáros Péter fog össze dirigensként és mesélőként, mégpedig saját, számos nemzetközi díjat elnyert kórusa, a Discantus énekegyüttes élén. (A koncert a két évvel ezelőtti, azonos című hangverseny ismétlése.)

Műsor: Cunctipotens genitor Deus (középkori organum)
Dufay: Nuper rosarum flores
Tallis: Miserere nostri
J. S. Bach: Jesu meine Freude (részlet)
Brahms: Kánonok, op. 113
Toch: Földrajzi fúga Közreműködik: Discantus énekegyüttes Vezényel és mesél: Mészáros Péter
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?