Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
PIIA KOMSI ÉS NAGY PÉTER
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Rendkívül mozgékony és fényes hang, káprázatos koloratúrák – a finn Piia Komsi olyan szerepek eszményi megformálója, mint Brünnhilde (Wagner: A Nibelung gyűrűje) vagy az Ávónő (Ligeti György: Le Grand Macabre), és azon kevesek egyike, aki A varázsfuvola mindkét szoprán szerepét (Pamina, Éj királynője) repertoárján tartja.

A barokk operák éppoly közel állnak hozzá, mint a kísérleti avantgárd, nem véletlen, hogy napjainkban több zeneszerző is kifejezetten az ő hangjára komponál. Piia Komsi zenei tanulmányait csellistaként kezdte, évekig játszott az Avanti Kamarazenekarban és a Finn Nemzeti Opera Zenekarában. Hangszeres tudását a mai napig kamatoztatja, több olyan darabot is bemutatott, melyben énekelt és csellózott. Ikertestvére a hasonló vokális adottságokkal rendelkező Anu Komsi. Esa-Pekka Salonen kifejezetten rájuk gondolva írta Wing on Wing című nagyzenekari darabját, melyet a 2004-es premier óta a világ számos helyén mutattak már be. Piia Komsi több magyar zeneszerzővel – például Kurtág Györggyel, Eötvös Péterrel – is kapcsolatban áll, 2013-ban, Budapesten ő mutatta be Jeney Zoltán William Blake verseire írt, kíséret nélküli dalciklusát, Az ártatlanság és tapasztalás dalait.

Műsor: Kurtág György: Requiem, op. 26
Kurtág György: Három régi felirat, op. 25
Schubert: An die Sonne (D. 439)
Jeney Zoltán: Songs of Innocence and Experience
Webern: Ideale Landschaft
Webern: Bild der Liebe
Webern: Nachtgebet der Braut
Zemlinsky: Ahnung Beatricens
Schubert: Sehnsucht (D. 310)
Cage: Solo for Voice, no. 47 Közreműködik: Piia Komsi (szoprán), Nagy Péter (zongora)
  Stáblista
Zongoraművész 
Nagy Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?