Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JULIA LEZSNYEVA ÉS A LA VOCE STRUMENTALE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Egy meglehetősen hideg és távoli orosz városból, a Moszkvától körülbelül tízezer kilométerre fekvő, de már inkább a Távol-Kelethez tartozó Juzsno-Szahalinszkból érkezett napjaink egyik új szoprán sztárja, Julia Lezsnyeva.

Még csak húszas éveiben jár, de már úgy beszélnek róla, mint az új Cecilia Bartoliról. Angyali, vagy ha tetszik, kristály tisztaságú hang az övé, bámulatos és makulátlan technikával, a hallgatót valósággal megigéző érzelmi mélységgel. Fiatal kora ellenére Julia Lezsnyeva már a legnagyobb régizenei együttesekkel lépett fel, klasszikus iskolázottságát pedig olyan legendás előadóknak köszönheti, mint Richard Bonynge, Carlo Rizzi és Ileana Cotrubas. Kiri Te Kanawa maga nevezte őt pártfogoltjának, John Eliot Gardiner pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy Lezsnyeva koloratúra és a hang tisztasága tekintetében páratlan, ezért az orosz művésznő fanatikus rajongójának tartja magát. Julia Lezsnyeva a barokk vokális zene legizgalmasabb előadóinak egyike, és erre a hangversenyre egy szintén világszínvonalú, korhű hangszereken muzsikáló együttest is magával hoz. A La Voce Strumentale 2011-ben alakult, a legjelentősebb historikus együttesekkel rendszeresen együtt dolgozó fantasztikus hegedűs, Dmitry Sinkovsky kezdeményezésére és vezetésével. Műsor: Telemann: B-dúr hegedűverseny („Pisendel”, TWV 51:B1)
Händel: „Pugneran con noi le stelle” – ária a Rodrigo című operából
Vivaldi: D-dúr lantverseny (RV 93)
Händel: Salve Regina (HWV 241)
Vivaldi: d-moll hegedűverseny (RV 242)
Vivaldi: „Zeffiretti, che sussurrate” – ária az Ercole sul Termodonte című operából
Händel: „Un pensiero nemico di pace” – ária az Il trionfo című oratóriumból
Corelli: B-dúr concerto grosso, op. 6/11
Händel: „Tu del ciel ministro eletto” – ária az Il trionfo című oratóriumból Közreműködik: Julia Lezsnyeva (szoprán) La Voce Strumentale Vezényel: Dmitrij Szinkovszkij
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?