Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BÁNYAVÍZ
Gózon Gyula Kamaraszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Székely Csaba: Bányavíz A Bányavidék trilógia 3. része

A helyszín: székely falu, valahol egy bányavidéken. Most a korábbi részekben sokat emlegetett plébános és az ő különös szeretője körül forog a történet. A kívülálló hős ezúttal Márton, akit a pap a nevelt fiaként emleget, aki szobrokat farag, verseket ír, és arról ábrándozik, hogy majd kiszakad innen, és máshol próbál szerencsét… „Mitől lett olyan jelentős ez a trilógia? Egy hagyománytagadás, de egyúttal azonnal egy hagyományteremtés is jellemzi, ami nagyon ritka. Bátor, szókimondó, traumatikus problémákba nyúl bele. Így szembesít azzal, hogy mi van az egyre virulensebb szélsőjobbal, a román-magyar viszonnyal, az egyházakkal. A valóságból indul el, és a valóságból röppen föl egy költői világba” (Radnóti Zsuzsa, dramatrug, Székely Csaba drámakötetéről, Nyílt Fórum 2013) Bozó Andrea, legjobb női mellékszereplő, Színikritikusok díja, 2014. A trilógia első része, a Bányavirág a Pinceszínházban, a második, a Bányavakság  a Szkéné Színházban látható. A Szkéné Színház vendégjátéka. Jegyár: 2.300  Ft.  Játékidő: kb. 100 perc - szünet nélkül !!! Helyszín: Színházterem  Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk.
  Szereposztás
Ignác, katolikus pap 
Kaszás Gergő 
Irén, a pap házvezetőnője 
Bozó Andrea 
István, tanító 
Tóth József 
Imola, a tanító lánya 
Eke Angéla 
Márton, Ignác nevelt fia 
Márkus Sándor 
  Stáblista
Rendező 
Csizmadia Tibor 
Munkatárs 
Skrabán Judit 
Dramaturg 
Lőkös Ildikó 
Látvány 
Cziegler Balázs 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a Gózon Gyula Kamaraszínházban elég bemondanod a neved pénztárban!
  Cím
  Hogy tetszett?