Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A SÁTÁN FATTYA
Gózon Gyula Kamaraszínház - Stúdió Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Nagy Zoltán Mihály: A sátán fattya A kárpátaljai magyarság 20. századi drámai sorsfordulói között kétségtelenül a legtragikusabb a második világháborút követő esztendők eseménysora volt, amikor a berendezkedő szovjet hatalom a kollektív bűnösség jelszavával „vagon-kérdéssé" tette a magyar kérdést. (idézet a Magyar Művészeti Akadémia honlapjáról)

A Nemzeti Színház vendégművésze, a Gózon Gyula Kamaraszínház  több előadásából is ismert színművésznő (Énekes madár, Kakuk Marci), Tarpai Viktória formálja meg Tóth Eszter szerepét. A sátán fattya – a kortárs, modern, közösségi magyar sorsirodalom egyik legkiemelkedőbb, időtálló alkotása, műfajteremtő regény remeke, a mely kimondja a kimondhatatlant, és siratóénekszerűségével a megmaradás kárpátaljai parancsát sugallja, demonstrálja. Félévszázad historikus és pszichikus kataklizmáinak kollektív sorstükreként újabb prózánk élvonalában helyezhető el. Látni és emlékezni tanít, a magyar megmaradás alapkérdéseire felel megrendítő, szuggesztív hatásformákkal, s jövendő nemzedékek gondolkodásmódját is bizton eligazító esztétikai értéktisztasággal és magasrendű emberséggel, örök morális érvényességgel. A sátán fattya című mű, nemcsak a szerző Nagy Zoltán Mihálynak, de az újabb kárpátaljai irodalomnak is a  legjelentősebb alkotása. Olyan lirizált krónika, mely a művészi modernség sajátos minőségeivel, esztétikai szuggesztivitásával tudja egy személyes méltóság értékeire érzékeny emberi közösség kálváriájának, szenvedéstörténetének az egzisztenciális mélységperspektíváit felderíteni.

A Kárpátaljai Megyei Drámai Színház (Illyés Gyula Színház) rendkívüli tehetségű fiatal színésznője, a hősnőhöz hasonlóan a mai napig falun él (onnan jár el „játszani” a világ különböző tájaira). A színésznő a mű balladisztikus-folklorisztikus veretességét autentikusan tudja közvetíteni. Tehetsége, kora, az esendő emberi állapotokat megrendítő módon tudja jelenidejűvé tenni a színpadon. 2013-ban a legígéretesebb fiatal színésznő díját kapta Árkosi Árpád által rendezett Üvegcipő főszerepéért. Jegyár: 2000 Ft. Helyszín: a színház Stúdiója
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a Gózon Gyula Kamaraszínházban elég bemondanod a neved pénztárban!
  Cím
  Hogy tetszett?