Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

RS9 OFF - OFF OLIVETTI 82
RS9 Színház - RS9+ "Vallai kert"

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
RS9 OFF – OFF; Eriek Verpale: Olivetti 82 (a szegedi MASZK Egyesületi és a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház koprodukciója)

Gent, Belgium, 90-es évek eleje. Bernard van der Wielé-t, az írót, gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával vádolják, ám ő nem érti, hogy miért tartják fogva. A kihallgatás egészen addig eredménytelen, amíg elé nem tesznek egy írógépet. Hosszú évekkel ezelőtt egy ugyanilyen Olivetti 82 típusú írógépen kezdte írni első könyvét. Most is a gépelés kényszere indítja el a szavak, visszaemlékezések áradatát. Bernard felidézi kisiklott életét.  Eriek Verpale flamand író Olivetti 82 című színházi monológja egy ember eltorzult sorsával szembesít, életének abban a pillantában, mikor rákényszerül, hogy tetteivel végre önmaga is szembe nézzen. A visszaemlékezések láncolata azokat a döntéshelyzeteket és befolyásoló tényezőket mutatja fel (mint a nácizmus és antiszemitizmus nemzedékről nemzedékre öröklött, megnyomorító következményei, a keresztény vallás álságossága, az ortodox zsidó vallás rigiditása), melyek szerepet játszottak abban, hogy a férfi élete – legjobb szándékai ellenére is – vakvágányra futott. Ez a monológ a valahova tartozni akarás és a kitaszítottság credója. Bernard van de Wiele: Bellus Attila Írta: Eriek Verpale Fordította: Bellus Attila Színpadkép, jelmez, zenei összeállítás: Dégi János és Bellus Attila Rendezte: Dégi János
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, az RS9 Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?