Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKE THE MOL TRAIN: T.E.E ENSEMBLE (D/F/FI)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Trans Europe Express felgyorsul. A 2013 szeptember-októberében beindított francia-német jazz szerelvény, mely Berlinben és Párizsban kezdte meg útját, a MOL vonatához kapcsolva most eléri Budapestet is, ahol természetesen az Opus Jazz Cluban áll meg.

A csapatot nyolc kiemelkedő kvalitású német és francia zenész alkotja, akik közösen bármiféle zenei és emberi korlátot képesek meghaladni. A zenekarban az európai jazz legendás nagysága, a francia harsonás Yves Robert vállvetve játszik együtt olyan új, de máris neves fiatal tehetségekkel, mint például a német gitáros Ronny Graupe (a budapesti koncerten az ugyancsak kitűnő finn Kalle Kalima helyettesíti), vagy a jelenleg egyik legtöbbet foglalkoztatott francia hegedűs, Theo Ceccaldi. A frontvonalban dominánsan jelen vannak a hölgyek is, Silke Eberhard  német és Alexandra Grimal francia szaxofonosok révén, s mindehhez a hajtóenergiáét a Rooms trió biztosítja, Sébastien Boisseau francia bőgőssel, Dejan Terzic német-szerb dobossal és a csapatművészeti vezetőjével, a 2013-as BMC Recordsnál megjelent lemezével ECHO-díjat nyert német zongorista, zeneszerzővel, Hans Lüdemannal. A T.E.E. Ensemble sok mindennek nevezhető, csak klasszikus jazz zenekarnak nem; olyan rendhagyó formáció, amely határokat nem ismerve maximális kreatív szabadságot nyit meg. Azt tekinti missziójának, hogy tagjai közös útra keljenek, amelynek állomásait zenéjük révén kapcsolják egybe, s hogy a zenei kommunikáció révén benyomásokat és érzéseket közvetíthessenek hallgatóik felé. A francia-német tengelyről elindulva új európai kapcsolatokat építenek, s ismeretlen új tájakra repítenek bennünket. A T.E.E. Ensemble tagjai által kifejezetten a zenekar számára írt darabokra és közös improvizációkra egyaránt a nyitottság, a rock-, minimál- és új zene, az elektronika, a mikrotonalitás és a szabad improvizációk elemeinek integrálása jellemző. Az eredmény egy sokszínű, energikus, robbanékony és abszolút kortárs zene, gazdagon telítve a „szép” és a „mocskos” hangok ellentéteivel: egyfajta „polyjazz”, ahol az európai többszólamúság, valamint a dinamikus poliritmusok elektronikus hangzásokkal dúsítva kapcsolódnak egymáshoz. Az oktett minden egyes zenészére jellemző egyéni kifejezésmód és szerzői tapasztalat révén a változatosság viszont soha nem fordul át esetlegességbe: zenekari hangzássá áll össze, melyben az egyéni hangok együttesen igen színes, de meglepően homogén hangzást eredményeznek. 2015-ös francia, német és magyar koncertjeit a T.E.E. Budapesten azzal egészíti ki, hogy az Opus-beli koncertet megelőzően a BMC stúdiójában rögzíti a BMC Records gondozásában megjelentetni tervezett albumának felvételeit. Közreműködik: Hans Lüdemann - zongora és virtuális zongora
Yves Robert - harsona
Silke Eberhard - altszaxofon és basszusklarinét
Alexandra Grimal - tenor- és szopránszaxofon
Theo Ceccaldi - hegedű
Kalle Kalima - gitár
Sébastien Boisseau - nagybőgő
Dejan Terzic - dob "Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894."
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?