Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
POLSKA JAZZ - 3. LENGYEL JAZZ FESZTIVÁL: HIGH DEFINITION QUARTET - ‘BUKOLICS’
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Ha a 20. századi zeneszerző Igor Stravinsky ma élne és jazz együttest vezetne, akkor az éppen így hangzana.

„A High Definition egyike a leghihetetlenebb zenekaroknak, amelyekkel valaha is játszottam – vagy tán éppen a leghihetetlenebb; és mivel csaknem ötven éve vagyok már jelen a zeneiparban, ez azért igazán erős ajánlás. Egészen biztos vagyok benne, hogy egyénileg és csapatukkal is jó úton haladnak a világhír felé!” Randy Brecker A High Definition Quartet valóban a fiatalabb lengyel jazz generáció együtteseinek egyik legérdekesebb, díjnyertes négyesfogata. Eredetiségüket és zenei frissességüket mind hazájukban, mind külföldön igen jól fogadta a közönség és a szakma. A kvartett és a zenészek külön-külön is sorra aratják a rangos jazz fesztiválok és versenyek babérjait. Debütáló korongjuk, a 2013-as Hopasa több díjat is nyert 2014-ben, s az elmúlt két évben számos koncertet adtak Lengyelországban, Belgiumban, Spanyolországban, Ukrajnában, Indiában, Kanadában és az Egyesült Államokban. A jazztrombitás Randy Breckerrel együttműködve 2012-2013-ban végigturnézták hazájukat és a Perzsa-öböl országait is. A Fortune kiadó gondozásában most szeptemberben jelent meg legújabb albumuk, Bukoliki címmel. 1952-ben a világhírű lengyel zeneszerző Witold Lutosławski, a falusi életet dicsőítő Vergilius-mű címét kölcsönvéve, öt zongora-miniatűrt írt. Orzechowski, tudva hogy a Bukolikákban a szerző közvetlenül utalt a Władysław Skierkowski lengyel pap által gyűjtött, 1928-ban Puszcza Kurpiowska w pieśni címmel közreadott észak-lengyel népdalokra, megkereste az eredeti gyűjteményben azokat, melyek Lutosławskit megihlették. Erre a forrásanyagra alapozva alkotta meg új, a kortárs zene és a jazz határmezsgyéjén lévő energikus, meghökkentő, hatalmas zenei ellentéteket felvillantó kompozícióit, melyek egyaránt magunkon hordozzák Orzechowski saját zenei nyelvét és a High Definition Quartet kimagasló tudású improvizáló művészeinek védjegyét. „A Bukoliki átültetése és bővítése jazz kvartettre bonyolult ritmikájú, rendkívül energikus és lendületes zenét eredményezett, erőteljes hangulati és hőfokbeli váltakozásokkal” Henning Bolte | All About Jazz „Ha a 20. századi zeneszerző Igor Stravinsky ma élne és jazz együttest vezetne, akkor az éppen így hangzana – ritmikailag pontos, harmóniavilágát tekintve egzotikus zene, mely sokkal inkább érdeklődik a hangzás textúrái, mint a fülbemászó dallamok iránt” Daniel J. Kushner | Rochester City Newspaper Közreműködik: Piotr Orzechowski “Pianohooligan” - zongora
Mateusz Śliwa - tenorszaxofon
Alan Wykpisz - nagybőgő
Dawid Fortuna - dob Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt is foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani!
Tel: (+36 1) 216 7894        
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?