Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VÍZCSEPP A HAL SZEMÉBEN
Nemzeti Táncszínház - MOM Kulturális Központ - Kupola

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1060 értékelés alapján
  Leírás
Batarita (Magyarország) és PYO Sangman (Dél-Korea) táncestje.

1. felvonás 30’, szólók Batarita: Hair Off
Magyarországi premier

…az ember nem képes a szépségétől, a tulajdonaitól, a szeretteitől elszakadni, közben naponta vágja le testrészeit…

Batarita koreográfus, táncos, rendező, a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett, a lengyelországi Kaliszban megrendezett XI. Nemzetközi Kortárs Táncfesztiválon elnyerte a legjobb koreográfusnak járó I. díjat, majd sorra kapta meg a legjelentősebb nemzetközi, kultúrával foglalkozó szervezetek - Asia-Europe Alapítvány (Thaiföld), DanceWeb (Ausztria), Japán Alapítvány (Japán), CPI-SIDance (Dél-Korea), Royaumont Alapítvány (Franciaország) - alkotói ösztöndíjait. 2013-ban, életművéért, a „Párhuzamos kultúráért” díjat kapta meg a Mediawave Alapítványtól.

2001-től rendszeresen koreografál, tanít, szóló és koprodukciós alkotásaival jelen van a következő országokban: Japán, Dél-Korea, Thaiföld, Szingapúr, Kína, Ecuador, Mexikó, Franciaország, Németország, Svédország, Svájc, Ausztria, Románia, Bulgária, Szerbia, Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Macedónia és Magyarország. 2009-ben rendezőként debütált a Magyar Állami Operaházban. A „BODY.RADICAL” Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé  alapítója és igazgatója.
Premier: International e Tanzmesse NRW 2014, Düsseldorf, Weltkunstzimmer, Performance Parcours,  2014. Augusztus 30.

Koreográfia, tánc, jelmez, fény: Batarita
Zene: XRC KOVÁCS Balázs
Díszlet: Batarita, PINTÉR Gábor
Produkciós koordinátor, asszisztens, fotó: PINTÉR Gábor PYO Sangman: The Great Men
Magyarországi premier

„Bocsáss meg fiam, én igazán jó apád szerettem volna lenni, de nem sikerült.” – Mondta egy napon az apám. Sokat gondolkodtam ezen azóta, de nem tudok mást mondani, az apám „A”  nagyszerű ember! (PYO Sangman) PYO Sangman egyetemi tanulmányait 2009-ben koreai tradicionális tánc szakon végezte Szöulban, majd 2012-ig a Koreai Nemzeti Táncszínház táncosaként dolgozott. 2009-ben „Arany Díjat”, 2013-ban „Post Junior Díjat” nyert kortárs szóló alkotásaival, 2014-ben pedig a „Kritikusok Díját” nyerte el a JJBRO Társulattal, ahol jelenleg is társalkotó. Előadóként Koreában, Japánban, Dél-Afrikában, Kínában és Németországban volt már jelen.

Premier: 2015. 10. 16., Dél-Korea, Szöul, Culture Station Seoul 284
Koreográfia: PYO Sangman, CHOI Won Suck
Tánc, zene, jelmez: PYO Sangman
Fény: LEE Jang Han
Fotó: JUN Heung Ryeol 2. felvonás 47’, duó

Batarita: Vízcsepp a hal szemében
PREMIER „Bennem van a férfi és a nő.
Bennem van a Kelet és a Nyugat.
Bennem van a teremtés és a pusztítás.
Bennem van az öröm és a fájdalom.
Bennem van a birtoklás és az elengedés.
Bennem van a szépség és a rútság.
Bennem van a szeretet és a gyűlölet.
Isten vagyok és egy porszem.”
(Batarita)

A „Vízcsepp a hal szemében” című darab ötletét, Batarita Kelet és Nyugat közti ingázásának élménye és a testemlékezet létezésere irányuló kutatásai szülték, melyet a vallások és kulturális hátterek találkozása tesz teljessé.
A két alkotó 2015. áprilisában találkozott és dolgozott először együtt a Szöul Improvizációs Fesztiválon. Testnyelvezetük, konvenciókat és határokat nem tűrő mozgásviláguk azonnal közös nevezőre talált.  A közös munka gondolata így azonnal megszületett.

Koreográfia, látvány: Batarita
Tánc: Batarita, PYO Sangman
Zene: PYO Sangman, XRC KOVÁCS Balázs
Jelmez: HORNYÁK Isty
Fotó: JUN Heung Ryeol
  Az est támogatói: Érintéspont Művészeti Alapítvány, Nemzeti Táncszínház, MAVIR, Koreai Kulturális Központ, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?