1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
MAGOLCSAY NAGY GÁBOR MÁSODIK ISMERETLEN CÍMŰ VERSESKÖTETÉNEK BEMUTATÓJA
Katona József Színház - K:antin.
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
7.9 / 10
226 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Katona+ sorozatunkban felnőtt- és gyerekprogramokkal, koncertekkel, felolvasóestekkel és rengeteg egyéb eseménnyel várjuk nézőinket megújult előcsarnokunkban és a K:antin kávézóban.

„Magolcsay Nagy Gábor könyve egyedülálló vállalkozás: nem csak szöveg és kép különlegesen intim viszonyát teremti meg, hanem szinte kimeríthetetlen potenciával megáldott versgenerátorokat hoz működésbe. Nem csak a verset írja meg, hanem a vers helyében toporgó többi potenciális verset is, a lehetségest, a lehetetlent, a szakrálist és a mechanikus-geometriait, a személyest és a rideget: lírája így valóban saját képünkre szabható. Úgy kerül hozzánk a legközelebb, hogy megőrzi a lehető legdiszkrétebb távolságot. Úgy visz bele képi, szöveg-, sőt hangzáskalandokba, hogy magunk is alkotókká leszünk, saját tehetségünk, érzékenységünk és igényességünk kalandoraivá. Magolcsay Nagy Gábor örvényeket kavar, sugárgócokat aktivál, megannyi perpetuum mobilét szerkeszt. Előbb-utóbb be kell látnunk: nincs nála érzékenyebb költő, aki ennyire egységben tudná látni a szöveg, a kép és a zene egymást átható, intim kombinatorikáját.” (Csehy Zoltán fülszövege) A kötetből felolvas: Rajkai Zoltán

Beszélgetnek: Magolcsay Nagy Gábor (szerző), Szabó Imola Julianna (betűéspixelrakodómunkás, a kötet dizájnere), Szalai Zsolt (szerkesztő, AmbrooBook), Gaborják Ádám (kritikus, a József Attila Kör elnöke)
Zene: Horhos (Győrffy Ákos és Gugyella Zoltán)
Videóinstalláció a kötet vizuális költeményeiből: Szabó Kristóf

2015. november 3. kedd, 17:00, Előcsarnok

Szereposztás

Színész Rajkai Zoltán

Helyszín

Katona József Színház
Budapest, 1052, Petőfi Sándor u. 6.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!