Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HARMINCHATOK- STEREO AKT - FÜGE PRODUKCIÓ
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Boross Martin: HARMINCHATOK – Egy álmessiás története Kabbalisztikus játék

A STEREO Akt és a Füge produkciója Készült André Schwarz-Bart és Jiří Langer történeteinek, valamint valós események felhasználásával. Egy legenda szerint harminchat igaz ember hordozza vállán a világ egész súlyát. Külsőleg semmiben sem különböznek, sokszor maguk sem tudják, hogy kiválasztottak. Ha csak egy is hiányozna közülük, az emberiség egy óriási kiáltással megfulladna. Kiszámíthatatlan, hogy balsors, vagy szerencse lépdel egy igaz férfiú nyomában… Messiás-váró idők közepette egy fiatal idegen érkezik, aki a Harminchatok körüli hiedelmet kihasználva, ártatlannak induló játékaival hisztériát kelt, és felforgatja az őt befogadó közösség életét. A zenészekből, színészekből és civil résztvevőkből álló alkotóközösség kabbalisztikus színházi játékra hívja a nézőket. Egy péntek esti rituálé keretében, a nézők aktív jelenléte által elevenednek meg Lyuta messiásváró lakói és a harminchatok körüli titkok, amelyek feltárásra várnak. „Kabbalisztikus színházi előadás a Harminchatok: a zsidó legendárium kiválasztottainak történetét eleveníti meg. De a Harminchatok több a kabbalánál: nem csupán egy tanulságos történetet mesél, hanem a folyamatosan jelenlevő zene, humor, misztikum és a közösség erejébe vetett hit által a zsidóság esszenciáját is adja. Nemcsak az értelemre, hanem a zsigerekre hat – és, lássuk be, az ilyesmit szokták színháznak hívni. A Harminchatok kérdez. Nehéz kérdéseket tesz fel. Azt kérdezi például, hogy lehet-e Igaz, akit elbuktat a környezete. (…) Azt kérdezi, hogy voltaképp ki a gonosz: az, aki annak látszik, vagy az, aki birka-mód hallgat. Azt kérdezi, hogy hallgatunk-e, ha van mit mondanunk. Azt kérdezi, hogy feladjuk-e az álmunkat, hitünket, büszkeségünket, vagy kitartunk saját igazságunk mellett. És a Harminchatok kérdéseire lehet válaszolni.” (Csodaszínház – ellenfenyonline.hu 2012.10.11., Sztrókay András írása) Támogatók: Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, Izraeli Kulturális Intézet, Masa, JDC Magyarország, Füge Produkció, Artus Kortárs Művészeti Stúdió, MASZK Országos Színészegyesület, Színház és Filmművészeti Egyetem, TENTE    
  Szereposztás
Színész 
Kárpáti Pál 
Színész 
Bánki Gergő 
Színész 
Szabó Zoltán 
Színész 
Czakó Julianna 
Színész 
Tóth József 
Színész 
Keserű Imre 
Színész 
Kárpáti Péter 
Színész 
Tucker András 
Színész 
Fischer Balázs 
Színész 
Fischer Balázs 
Színész 
Gácser Kornélia 
Színész 
Boross Blanka 
  Stáblista
Rendező 
Boross Martin 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?