Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
COINCIDANCE: MERLIN
Pesti Magyar Színház - xNagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Merlin táncelőadás két felvonásban Bemutató: 2014. december 21.

A 2014. december 21-én, Budapesten bemutatott Coincidance produkcióban a társulat ezúttal az angolszász mondakör ármánnyal, szenvedéllyel és misztikummal telt világába kalauzolja nézőit. A történet alapját két őserő szüntelen harca alkotja: Mábnak, a pogány istennőnek és Ninianenak, a tavak tündérének szeszélyei minduntalan nyughatatlan csatákba torkollanak. A két örök ellentét egyensúlyát csak egyetlen egy élőlény kísérli megteremteni: Merlin. Az angolszász mondakör kezdete Máb királynő hatalmának, a régi vallás hanyatlásához vezethető vissza. Niniane, a tó tündére – akit bizonyos források a királynő testvéreként is emlegetnek – a jó és az igazság szolgálatában áll, Mábbal ellentétben. Ha küzdelmüket lecsupaszítjuk a puszta tényekre, akkor valójában nincs itt másról szó, mint a jó és a rossz számtalanszor feldolgozott, mégis kivesézhetetlen, örökös küzdelméről.
Máb és Niniane gyakorlatilag két, ősidők óta létező, egymással szembenálló, de mégis egymást kiegészítő kozmikus erő, amelyek megtalálhatóak mindennapjaink legapróbb mozzanataiban is. Egyik sem létezhet a másik nélkül, nem választhatóak szét és csak együtt, egymáshoz viszonyítva értelmezhetőek. Ebben a történetben e két erőnek, két istennőnek az egységét egyetlen szereplő teremtheti meg: Merlin. Merlin az a varázsló, akit Máb a maga erejének
védelmezésére hozott létre, ám Merlin mégis az igazságot fogja szolgálni. Merlin a sötétség teremtménye, és mégis a fény úttörőjévé válik: Merlin az egyensúly fenntartója.
A címszerepben Stefkó István, a Coincidance egyik legmeghatározóbb művésze látható. A jelmezek ezúttal is Székács Zsófia munkáját dícsérik, aki más Coincidance produkciókhoz hasonlóan e darabban is vezető táncosként lép színpadra, Máb szerepében. SZEREPOSZTÁS: Merlin
Stefkó István
Máb királynő
Székács Zsófia
        Niniane, a Tó tündére
Bencze Judit
Frikk
Hajdú Péter
Lord Garolis
Czinege Ádám
Lady Ygrain
Dervalics Dóra
Uther király
Potornai Norbert
Morgana La Fay
Albert Réka
Arthur király
 Potornai Norbert
Guinivere
Gyulai Júlia
Sir Lancelot
Ungi Krisztián
Mordred
Szőnyi Balázs
Sir Galahad
Czinege Ádám
Máb koboldjai
Fortin Réka, Joó Gyöngyvér,
Kodak Adrienn, Nagy Nóra
Niniane koboldjai
Béres Fanni, Dorcsák Tünde,
Kulin Virág, Pál Veronika
Lovagok
Brachna Bálint, Kósa Titanilla,
Péter Szabó Richárd, Scheirich Gerda,
Szőnyi Balázs, Tóth Lilla Rendező, koreográfus: Gyulai Júlia
Jelmez: Székács Zsófia
Látvány és arculat: Potornai Norbert
Animáció: Molnár Balázs
Fény: Takács Zoltán
Smink: Primon Ágnes
  Jegynyomtatásról
A Pesti Magyar Színházban az emailben kapott jegyed bemutathatod papíron, kinyomtatva vagy mobilod kijelzőjén is - a lényeg, hogy a vonalkód jól látható legyen!
  Cím
1077, Hevesi Sándor tér 4. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?