Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
UDVARI KAMARASZÍNHÁZ: HALOTTAK NAPJÁTÓL VIRÁGVASÁRNAPIG
Duna Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az Udvari Kamaraszínház (MKUK) nagysikerű előadása ismét Budapesten!

Egy nő, három férfi, huszonkét év. Dráma egy felvonásban. Világégéstől világégésig.  Az elszakítástól a visszacsatolásig. Történik Szabadkán, a kisebbségi lét első két évtizedében. Korábbi nagysikerű előadásunkat felújítottuk  és ismét játsszuk, megújult szereposztásban. A megtörtént eseményekre és egy szabadkai magyar polgár naplójára támaszkodó darab a maga nemében egyedülálló. Trianonról, a Délvidék szerb bekebelezéséről, majd 1941-es felszabadításáról szól. Életszerű és -szagú mestermunka, amely megmutatja erényeinket és esendőségünket, nemzeti karakterünk napos és árnyékos oldalát egyaránt. A címválasztás nem véletlen: 1918 őszén, halottak napján vonultak be a szerb megszállók Kosztolányi városába, majd 1941 tavaszának virágvasárnapján tértek vissza a honvédek – egyszerre zokogó és nevető, táncoló, ujjongó szabadkai polgárok ezreitől köszöntve. Ismerje meg előadásunkból történelmünket! Alkotók, színészek: Írta:          
Siposhegyi Péter Dramaturg és rendező:
Andrási Attila Rendezőasszisztens:                       
Varga Tamás Szereplők:
Szemerédi Bernadett
Füredi Krisztián
Kálló Béla
Széplaky Géza Zene:
Barabás Zoltán – Vecsei László Jelmez:
Pesitz Mónika A színházról: Az Udvari Kamaraszínház (MKUK) 2002-ben alakult. Az elsősorban Magyarországon tevékenykedő, délvidéki gyökerű társulat a Magyar Teátrumi Társaság tagja. Színházunk fő törekvése, hogy színre vigye a magyar történelmi múlt jelentős eseményeit. Előadásainkkal - a klasszikus színház eszközeit felhasználva - mutatjuk be történelmünk sorsfordulóit minden generációknak. A hagyományos értékek és a közös múlt bemutatása mellett célunk természetesen a nézők szórakoztatása, amelyre garanciát biztosítanak színvonalas, értékeket közvetítő darabjaink, képzett színészeink és a színház igazgatója, Andrássy Attila több évtizedes rendezői tapasztalata. A magas művészi színvonal mellett nagy hangsúlyt fektetünk a történeti hitelességre is - alapos kutatómunka előzi meg az előadások születését.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?