Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ŐNAGYSÁGA KABARÉJA
Lipták Pódium

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Fráter Zoltán ŐNAGYSÁGA KABARÉJA zenés öltöző komédia

Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike a magyar kabaré történetének két nagy énekesnője. Róluk szól a számos ismert kuplét feldolgozó zenés darab.
Medgyaszay a mindenkori nagyasszony, Vidor Ferike az örök cselédlány figurájával aratott sikert Nagy Endre kabaréjában, ahol a művésznők a szövegíró Gábor Andor kegyeiért is vetélkedtek. A női rivalizálás fortélyaira épülő játék során új életre kelnek a régi dalok, a pesti ember életformájának és életérzésének halhatatlan kifejezői.
1913-ban, Nagy Endre kabaréjának fénykorában Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike országos hírű művésznők, számtalan kuplé és sanzon népszerű előadói. A kulisszák mögött a két művésznő régóta rivalizál egymással. A vetélkedés nemcsak a közönség kegyeiért, hanem a kabaré házi szerzője, Gábor Andor szívéért is folyik. Medgyaszay a női trükkök sorozatát követi el, hogy az ő számai után a költő már ne tudjon Vidornak új verset írni. Már-már úgy tűnik, a nagystílű Medgyaszaynak kedvez a szerencse, amikor váratlan fordulat következik a kabaré életében? Az előadás a huszadik század elejének híres sanzonjait, kupléit eleveníti fel. Író: Fráter Zoltán
Zongorán kísér: Erős Csaba
Díszlet: Harmati István    
  Szereposztás
Medgyaszay Vilma 
Zakariás Éva 
Vidor Ferike 
Mérai Katalin 
  Stáblista
Rendező 
Háda János 
Zongorán kísér 
Erős Csaba 
Díszlet 
Harmati István 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?