Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BOGÁR LÁSZLÓ ELŐADÁSA- GLOBÁLIS HÁBORÚK ÖRVÉNYEIBEN
Tárogató (IBS) Színpad - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.4 / 10) - 262 értékelés alapján
  Leírás
Érdekelnek a világot működtető globális folyamatok és mindezek háttere? Hallgasd meg Bogár László – Globális háborúk című előadását!

Korunk globális folyamatai egyre veszélyesebb örvényléseket mutatnak. Az örvénylések okait három történelmi rétegben vizsgálhatjuk. Az első réteg a nyugatias modernitás elmúlt félezer évének létszerveződési módjára vezethető vissza. A második réteg abból adódik, hogy újabb világbirodalom-váltás közeledik. A nyugatias modernitás több, mint öt évszázad alatt összesen hat atlanti birodalom váltotta egymást: Portugália, Spanyolország, Hollandia, Franciaország, Anglia és az USA, de most ez utóbbi is hanyatlóban van. A globális hatalmát megalapozó pénzhatalmi pillér (Bretton Woods) és politikai-hatalmi pillér (Jalta) lényegében összeomlott. Növekszik az esélye annak, hogy most először egy nem-nyugati, bár rohamosan nyugatosodó keleti birodalom, Kína válik világbirodalommá. Az Amerikai Birodalom azonban, saját hatalmát mentendő, igyekszik a Németország által vezetett Európa, az Oroszország, és Kína, eurázsiai együttműködési rendszerét szétzilálni, mert benne alternatív birodalom-képző erőt lát, és nem alaptalanul. És végül a harmadik réteg a magyar nemzet nevű emberi közösség, amelynek el kellene kerülni a Mohács és Trianon után újra fenyegető harmadik nemzeti tragédiát. Mindez azért lesz nagyon nehéz, mert a nemzet nem képes egységes nyelven szólni.
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!