Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BOGÁR LÁSZLÓ ELŐADÁSA- GLOBÁLIS HÁBORÚK ÖRVÉNYEIBEN
Tárogató (IBS) Színpad - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.2 / 10) - 158 értékelés alapján
  Leírás
Érdekelnek a világot működtető globális folyamatok és mindezek háttere? Hallgasd meg Bogár László – Globális háborúk című előadását!

Korunk globális folyamatai egyre veszélyesebb örvényléseket mutatnak. Az örvénylések okait három történelmi rétegben vizsgálhatjuk. Az első réteg a nyugatias modernitás elmúlt félezer évének létszerveződési módjára vezethető vissza. A második réteg abból adódik, hogy újabb világbirodalom-váltás közeledik. A nyugatias modernitás több, mint öt évszázad alatt összesen hat atlanti birodalom váltotta egymást: Portugália, Spanyolország, Hollandia, Franciaország, Anglia és az USA, de most ez utóbbi is hanyatlóban van. A globális hatalmát megalapozó pénzhatalmi pillér (Bretton Woods) és politikai-hatalmi pillér (Jalta) lényegében összeomlott. Növekszik az esélye annak, hogy most először egy nem-nyugati, bár rohamosan nyugatosodó keleti birodalom, Kína válik világbirodalommá. Az Amerikai Birodalom azonban, saját hatalmát mentendő, igyekszik a Németország által vezetett Európa, az Oroszország, és Kína, eurázsiai együttműködési rendszerét szétzilálni, mert benne alternatív birodalom-képző erőt lát, és nem alaptalanul. És végül a harmadik réteg a magyar nemzet nevű emberi közösség, amelynek el kellene kerülni a Mohács és Trianon után újra fenyegető harmadik nemzeti tragédiát. Mindez azért lesz nagyon nehéz, mert a nemzet nem képes egységes nyelven szólni.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A IBS Színpadon egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
  Hogy tetszett?