Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TRIÓ KONTRASZT
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A trió eredete a nyolcvanas évek derekára nyúlik vissza, amikor Újvidék (Novi Sad) és Budapest között igen eleven, virágzó szabadzenei együttműködés alakult ki.

Az Újvidéki Jazz Napokon, a pesti Közgáz Klubban és Győrött a Mediawave-en rendszeresen találkoztak a hazai és vajdasági magyar jazzművészek, így az akkori Grencsó Kollektíva tagjai és az 1963-as születésű Kovács Tickmayer István is. A kilencvenes évek eseményeinek következtében Tickmayer 1991-ben kényszerűen Franciaországba távozott, s az ottani kortárs zenei és kulturális élet jelentős egyéniségévé vált, előadóként, zeneszerzőként és esszéistaként egyaránt. Színházi darabokhoz és tánckoreográfiákhoz írt zenét, vagy éppen a Gidon Kremernek ajánlott Gould nyomán – Goldberg variációk Schönberggel a háttérben címmel hegedűre és vonószenekarra írt munkájával aratott nagy sikert - a darab németországi ősbemutatóján maga Kremer játszott. Mindeközben együttműködése a magyar zenészekkel lazábbá vált, de Grencsóval időről időre játszottak együtt, sőt duólemezt is adtak ki. „Hajdani együttműködésünk – melynek gyökerei a nyolcvanas évekbe nyúlnak vissza – újraélesztésére a 2011-ben megtartott Mediawave Fesztivál keretén belül került sor. Csalódás egyikünket sem ért: úgy éreztük, hogy a hosszú hallgatás után közös zenélésünk csiszoltabbá és összeforrottabbá vált. Sajnos ennek a kreatív újra-összejövetelnek az örömét egy nagyon szomorú esemény híre árnyékolta be: éppen szombathelyi fellépésünk ideje alatt értesült a fesztiválstáb arról, hogy mesterünk és tanítónk, Szabados György távozott sorainkból. Ott helyben eldöntöttük, hogy az éppen csak megkezdett munkát tovább kell folytatnunk: tovább kell vinnünk és fejlesztenünk a szabadosi világ gondolatát ezzel a triónkkal, egyúttal gondosan ápolva mesterünk szellemi hagyatékát. A trió névválasztásának többsíkú a háttere: először is Bartóknak a Kontrasztok triójára gondoltam (a klarinétra, hegedűre és zongorára íródott művét a zeneszerző Benny Goodmannek és Szigeti Józsefnek dedikálta). Továbbá azokra a kontrasztos elemekre, amelyek zenélésünkben rendszeresen jelen vannak (mindegyikünk sokoldalú zenész és szerző), és nem utolsósorban arra is, hogy zenei anyanyelvünk és örökségünk nagyon is kontrasztos képet alkot a mai szabadzenei világgal szemben.” olvashatjuk a zongorista hitvallását a BMC Records gondozásában a közelmúltban megjelent lemezük borítóján. Közreműködők: Grencsó István - szaxofon, fúvós hangszerek
Kovács Tickmayer István - zongora, billentyűs hangszerek
Geröly Tamás - dob www.tickmayer.com  "Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894."
  Stáblista
Szaxofonművész 
Grecsó István 
Zongoraművész 
Stevan Kovacs Tickmayer 
Dobművész 
Geröly Tamás Sándor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?